Hlavní obsah

Arsenal šetřil v poháru opory a pakoval se po prohře se Stoke

LONDÝN

Dvěma zásahy vyprovodil útočník Ricardo Fuller favorizovaný Arsenal z Anglického poháru už ve čtvrtém kole. Jeho Stoke porazilo Kanonýry nakonec 3:1 a pokazilo Solu Campbellovi premiéru po návratu do Arsenalu. Fotbalový veterán příliš neoslnil a byl u inkasovaných branek.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Kouč Arsene Wenger šetřil v poháru opory, Arsenal vypadl.

Článek

Hráči Stoke vstoupili do zápasu zostra, už ve druhé minutě Fuller poprvé rozvlnil síť, když využil dlouhého autového vhazování Roryho Delapa. Pak sice střelou z dálky srovnal Denilson, ale druhý poločas už patřil jen domácímu celku. Fuller vrátil Stoke vedení a následně výhru a postup do osmifinále pečetil Dean Whitehead.

Arsenal bojující o ligový titul šetřil opory, což ho stálo vyřazení už z druhé pohárové soutěže. Z tradičních postav Kanonýrů se na trávníku objevili pouze Cesc Fabregas a Denilson, jinak šanci dostaly mladé pušky Francis Coquelin, Craig Eastmond či Jay Emmanuel-Thomas.

Londýnskému celku nepomohlo ani střídání v druhé půli, kdy trenér Arsene Wenger poslal na hřiště Andreje Aršavina, Eduarda a Aarona Ramseyho. Tomáš Rosický nenastoupil, zůstal jen na lavičce.

To Manchester City nedovolil překvapení a po postupu do semifinále Ligového poháru si zahraje i osmifinále Anglického poháru. Zasloužil se o to výhrou nad druholigovým Scurthorpem, který však byl favoritovi odolným soupeřem a po boji prohrál 2:4.

O branky Manchesteru, který vyhrál sedmý z posledních osmi zápasů, se postarali Petrov, Onuoha, Sylvinho a Robinho, pro které šlo údajně o poslední zápas v dresu tohoto klubu.

Anglický fotbalový pohár - 4. kolo:
Stoke - Arsenal 3:1 (1:1), Scunthorpe (II) - Manchester City 2:4 (1:2).

Reklama

Související témata: