Hlavní obsah

Mancini zažil moc pěkný den – nejprve Džeko, pak bod z Arsenalu

Italský kouč ve službách Manchestru City Roberto Mancini měl ve středu moc dobrý den. Nejprve mu kluboví lékaři zvěstovali, že prohlídka bosenského kanonýra Edina Džeka dopadla na výbornou a že podpisu smlouvy s novou akvizicí už vůbec nic nebrání, večer pak jeho tým uhrál bezgólovou remízu ve šlágru 22. kola Premier League na půdě Arsenalu a udržel tak v tabulce druhou příčku právě před „kanonýry“.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Manžer Manchesteru City Roberto Mancini se snaží nohou zastavit míč.

Článek

Zatímco kouč „kanonýrů“ Arséne Wenger netajil zklamání, že duel s Citizens skončil jen remízou a on navíc přišel o Sagnu vyloučeného v samém závěru společně se Zabaletou, Mancini jen zářil. A vůbec mu nevadilo, že fanoušci Arsenalu jeho tým vypískali za nudný fotbal, jímž se prezentoval.

„Je mi jedno, co si myslí o mně a mém mužstvu, to pro mě prostě není ani trochu důležité,“ řekl, když mu i novináři předhazovali, že se Manchester City postaral ve šlágru kola o neskonalou nudu. Prakticky celý zápas jen bránil, v první půli měl nevýslovné štěstí, když  při drtivém tlaku domácích trefili Fabregas a Van Persie jen tyč, po změně stran ho držel nad vodou pouze výtečný výkon brankáře Harta.

„Museli jsme se obejít bez Davida Silvy a Maria Balotelliho, takže jsem jejich absenci uzpůsobil taktiku a položil akcent na defenzivu. S nimi by to byl určitě jiný zápas, i když zase ne o tolik. Arsenal má velice dobrý tým a ne všechna mužstva si mohou dovolit hrát tak ofenzivně jako on. Je to stejné, jako když přijedete na Barcelonu. Musíte v první řadě velice dobře bránit, protože jinak zápas okamžitě ztratíte,“ bránil se kouč Citizens Mancini. „Vyčítáte mně, že jsme si bod nezasloužili, ale vždyť i Arsenal vyhrál některé zápasy, i když si vítězství nezasloužil. Sezóna je velice dlouhá a na jejím konci se počítají jen body.“

Domácí kouč Wenger jen smutně přitakával. „Soupeř si přijel pro bezgólovou remízu a dosáhl toho, co chtěl. Kdybychom proměnili některé z naších šancí v samém úvodu, mělo by utkání jiný průběh a dopadlo by jinak. Takhle jsou moji hráči zklamaní a my všichni frustrovaní, že jsme na vítězství nedosáhli a matematicky vzato ztratili,“ glosoval střetnutí, jež mu přesto jedno pozitivum přineslo. „To určitě. Výkon, který jsme předvedli, pozbuzením byl a do dalších zápasů určitě bude.“

Reklama

Související témata: