Hlavní obsah

Džeko přestoupil za 800 miliónů korun do Manchesteru City

MANCHESTER

Bosenský kanonýr Edin Džeko se definitivně stal hráčem Manchesteru City. Ten za něj zaplatí Wolfsburgu částku pohybující se okolo 27 miliónů liber (asi 800 miliónů korun). Čtyřiadvacetiletý útočník, jenž podepsal smlouvu na čtyři a půl roku, se tak stal nejdražším fotbalistou, který přestoupil z týmu německé bundesligy.

Foto: Christian Charisius, Reuters

Edin Džeko se stěhuje z Wolfsburgu do Manchesteru City.

Článek

Na Džekově přestupu vydělají i dva české kluby, v kterých dříve hrál. Teplice si díky dohodě přijdou na šest miliónů korun, Ústí nad Labem by mělo dostat dva milióny.

Zájem světových velkoklubů vzbudil mladý Bosňan především výkony v bundeslize, kde za tři a půl roku nastřílel 85 soutěžních branek a v minulé sezóně se stal nejlepším ligovým kanonýrem. Wolfsburgu navíc pomohl v roce 2009 k mistrovskému titulu. Za nový klub už by mohl Džeko nastoupit ve víkendovém utkání Anglického poháru proti Leicesteru.

Kouč Manchesteru City Roberto Mancini jej chtěl získat také proto, aby mohl bohatý klub nadále bojovat s městským rivalem United o mistrovský titul. V útočné formaci se totiž neprosadili Emmanuel Adebayor ani Roque Santa Cruz a Argentinec Carlos Tévez projevil chuť odejít do rodné země.

"Bylo kolem toho (přestupu) hodně spekulací, ale já měl v hlavě jasno. Hráli zatím v sezóně velmi dobře a teď chci předvést to nejlepší i já. Všichni navíc říkají, že anglická liga mému stylu sedí nejvíce," prohlásil po absolvování nutné lékařské prohlídky Džeko.

Reklama

Související témata: