Hlavní obsah

VIDEO: Rosický už do základní sestavy Arsenalu nepatří, shoduje se fotbalová Anglie

LONDÝN/ PRAHA

Docela šok, že se kapitán české reprezentace Tomáš Rosický objevil na Nou Campu v osmifinálové odvetě Ligy mistrů v základní sestavě Arsenalu. Pro fotbalovou Anglii určitě. Však se také cítí tahem trenéra Wengera zaskočena a ex post si pokládá otázku, co tím kouč Kanonýrů vlastně sledoval. Zvlášť, když se na Rosického snesla tvrdá kritika snad ve všech novinách, jež na ostrovech vycházejí. A hodnocení dostal pomalu nejhorší ze všech hráčů Arsenalu.

Foto: Reuters

Tomáš Rosický nestíhá... Lionela Messiho zastavil na Nou Campu jen faulem a v anglických komentátorech zanechal rozpačité dojmy

Článek

Na jednom se novináři na ostrovech shodli - Rosický neměl v základní sestavě Arsenalu co pohledávat. „Je z formy, což v zápase s Barcelonou znovu potvrdil,“ pustil se do kapitána české reprezentace Daily Mirror. „Uprostřed hřiště vyloženě plaval,“ zaregistroval negativní reakce anglického tisku na výkon Rosického server tn.cz citující ostrovní zdroje. Daily Mirror jeho výkon ocenil v desetibodové stupnici, v níž je desítka samozřejmě nejvyšší, známkou pět.

„Měl vlastně obrovské štěstí, že se vzhledem k posledním výkonům v základní sestavě vůbec objevil,“ sarkasticky glosoval nasazení Rosického do ostře sledovaného střetnutí Ligy mistrů The Sun.

Ani v hodnocení Mail Online si Tomáš Rosický moc lichotivé známky nevysloužil. Hůře než on dopadli jen Sagna a Van Persie.foto: repro Sport.cz

Co tím Wenger sledoval? diví se na ostrovech

Podobný údiv nad překvapivým tahem trenéra Wengera však vyjadřují všechny anglické noviny, přičemž připomínají, jak málo toho Rosický letos v Arsenalu odehrál. V Premier League nastoupil od Nového roku jen ke třem zápasům, přičemž pouze proti Evertonu byl v základní sestavě.  O půli ho ale Wenger vystřídal, v zápasech s Newcastlem a Sunderlandem ho poslal na hřiště až v závěru.

A kdyby jen to. Angličané vypočetli, že od začátku sezóny se český Malý Mozart v základní sestavě Kanonýrů objevil jen osmkrát, ale jen ve čtyřech zápasech vydržel do závěrečného hvizdu. „Přitom šlo většinou o utkání FA Cupu či Ligového poháru, jež nemají pro Wengera takovou důležitost,“ sarkasticky připomínají.

Tomáš Rosický z Arsenalu bojuje o míč s Andresem Iniestou.foto: Reuters

„Dokonce ani proti třetiligovému Leytonu Orient se neprosadil,“ vyčíslují. „A ve finále Carling Cupu byl úplně mimo,“ upozornil The Sun na zápas s Birminghamem, v němž Arsenal překvapivě prohrál 1:2 a jen prodloužil letité čekání na zisk nějaké trofeje.

Nestíhal a s Van Persiem byl nejhorší

V úterní noci ovšem nasadil Wenger Rosického proti Barceloně, což vyvolalo údiv. Jeho výkon pak ještě větší... „Společně s Van Persiem, který svým vyloučením Arsenal prohrál zápas, byl nejhorší na hřišti. Nestíhal, kromě několika obranných zákroků nic nepředvedl,“ tvrdí Sun a oznámkoval Rosického vystoupení trvající 74 minut pětkou. „Domácí fotbalisté přes něho lehce přecházeli a znovu se jen potvrdilo, že Rosický už je za zenitem.“

Dost tvrdé konstatování. A navíc jen u něho nezůstává, neboť po vyřazení z Ligy mistrů se angličtí komentátoři shodují i na tom, že kdysi tak tvořivý, nápady a vitalitou hýřící a kreativitou oplývající Tomáš Rosický už do základní sestavy kanonýrů prostě nepatří. Při současných výkonech tedy rozhodně ne.

Reklama

Související témata: