Hlavní obsah

Přestoupí Michal Kadlec na Anfield Road? Zájem o něj má slavný Liverpool

Další česká stopa v jednom z nejslavnějších celků Anglie? Nemožné to rozhodně není. Slavný Liverpool, jemuž odváděli cenné služby Berger, Šmicer a Baroš, se zajímá o dalšího českého fotbalistu - obránce Michala Kadlece. Ten by se přestupu do nejlepší ligy Evropy nebránil, vše ale záleží na tom, zda se současný Kadlecův zaměstnavatel Leverkusen prokouše do miliónové Ligy mistrů.

Článek

Od svého lednového nástupu trenér Kenny Dalglish pomalu Liverpool herně i výsledkově zvedá a od příští sezóny hodlá znovu útočit na nejvyšší příčky v Premier League. K tomu si ale potřebuje přivést posily. A jednou z nich by měl být levý obránce. Mezi vyhlédnutými posilami je i český reprezentant Michal Kadlec.

Šestadvacetiletému fotbalistovi kontrakt v Leverkusenu vyprší v roce 2013, ale bundesligový celek již začal se zadákem vyjednávat o možném prodloužení smlouvy. Kadlec by se přestupu do Anglie nebránil. Otázkou však zůstává, zda by ho Bayer pustil.

Pokud Leverkusen do LM postoupí, Kadlec zůstane

Leverkusen totiž v letošní sezóně útočí na postup do Ligy mistrů. Momentálně je na druhé příčce zaručující přímý postup do této soutěže. A na třetí Hannover má náskok dvou bodů. I třetí příčka navíc zaručuje postup do předkola Champions League.

Pokud by se Leverkusenu do Ligy mistrů postoupit nepodařilo, dá se počítat s možným uvolňováním hráčů. A Kadlec by byl jedním z adeptů. O rodáka z Vyškova je prý nemalý zájem. Případná nabídka z Liverpoolu by se odmítala těžko. „Vím, že se na mě byli podívat na začátku sezóny na zápase proti Dortmundu, který jsme 2:0 vyhráli. Ale vůbec nevím, jestli se to někam posunulo,“ řekl pro deník Sport Kadlec.

Anglický tisk také spekuluje, že první Dalglisovou volbou na místo levého obránce by měl být Jose Enrique z Newcastlu a Kadlec jeho případnou náhradou. Přesto Kadlece zájem Reds potěšil. „Samozřejmě mě zájem takového klubu těší, koho by nelákala anglická liga, že? Ale teď o tom nepřemýšlím. Čeká nás těžký zápas s Villarrealem,“ připomněl čtvrteční zápas Evropské ligy.

Reklama

Související témata: