Hlavní obsah

Torres zvýšil v Chelsea konkurenci. Ale já nikam neuteču, říká Drogba

LONDÝN

Je jedním z nejlepších útočníků anglické Premier League, přesto i Didier Drogba musí v některých zápasech přenechat své místo v základní sestavě svým spoluhráčům. Do nabitého kádru, v němž na místě útočníků hrají Kalou, Anelka, Žirkov a někdy i Malouda, nově přibyla další ofenzivní hvězda - Fernando Torres. A Drogba si nestěžuje, naopak si myslí, že zdravá konkurence je potřebná.

Foto: Lefteris Pitarakis, ČTK/AP

Zůstávám, vzkázal fanouškům útočník Chelsea Didier Drogba

Článek

A to i přesto, že se oběma proslulým kanonýrům nedaří. Od Torresova příchodu na Stamford Bridge, který proběhl poslední lednový den a majitel Chelsea Roman Abramovič za Španěla vysázel 50 miliónů liber, se gólově neprosadil nejenom Torres, ale ani Drogba. Branky musejí obstarávat jiní, hlavně Anelka s Lampardem.

„První týden po Torresově příchodu nebyl snadný, ale to je normální. Je to samozřejmě to nejlepší pro tým, je v něm větší konkurence. Ale já si nestěžuji. Nejsem sám, kdo musí občas zůstat na lavičce. Salomon Kalou občas nehraje, Florent Malouda občas nehraje, někdy Anelka a někdy já. Myslím, že to mančaftu prospívá. Tým jako Chelsea musí mít mnoho skvělých hráčů, aby toho v sezóně hodně dokázala,“ vyprávěl útočník z Pobřeží slonoviny.

Fernando Torres v dresu Chelsea (vpravo) při neúspěšném pokusu o dopravení míče do branky Kodaně.foto: Reuters/Stefan Wermuth

Přesto se po Torresově příchodu objevily v médiích spekulace o případném Drogbově odchodu. „Všichni hodně mluví o mé budoucnosti, ale já si to v Chelsea užívám. Jsem tu šťastný,“ uklidnil fanoušky londýnského celku třiatřicetiletý Drogba, který přiznal, že se o své budoucnosti bavil i s trenérem Carlem Ancelottim. „Ano, samozřejmě. Komunikace je důležitá. Právě komunikace dokáže zapříčinit, že se hráč cítí užitečný v každé chvíli. A za to jsem opravdu rád,“ vysvětlil.

Manchester překážkou i v Lize mistrů

Chelsea se však letošní sezóna příliš nevydařila. Ze čtyř možných trofejí zůstává reálně ve hře už pouze v Lize mistrů. Z obou pohárů vypadla a v Premier League ztrácí na vedoucí Manchester United propastných dvanáct bodů. A právě svěřenci Alexe Fergusona budou stát v cestě Blues ve čtvrtfinále Champions League

„Nesmíme v této soutěži přestat zkoušet uspět, pomoci by nám mohly zkušenosti z minulosti. Myslím, že o výsledcích v Lize mistrů rozhodují detaily. Taky ale potřebujeme mít trochu štěstí k tomu, abychom zvítězili. To jsme v posledním finále neměli,“ připomněl Drogba moskevskou finálovou bitvu z roku 2008, v němž se Chelsea utkala právě se svým odvěkým rivalem z Manchesteru. Tehdy se radovali United až po penaltovém rozstřelu. „I tentokrát se ale musíme pokusit udělat vše pro to, abychom si štěstěnu přiklonili na svou stranu,“ dodal útočník.

Chelsea s Manchesterem United střetne v úvodním utkání 6. dubna na Stamford Bridge, odveta je naplánována na Old Trafford na 12. dubna.

Reklama