Hlavní obsah

Fulham a Blackburn se rozešly smírně a stále čekají na výhru

Fotbalisté Fulhamu vybojovali v anglické lize na domácím hřišti remízu 1:1 s Blackburnem. Oba týmy tak po čtyřech kolech soutěže stále čekají na první vítězství. Zápas sledovaly z lavičky české posily Fulhamu Marcel Gecov a Zdeněk Grygera, žádný z nich se však premiérového startu v anglické lize nedočkal.

Foto: archiv, Sport.cz

Fotbalisté Fulhamu doma vybojovali remízu

Článek

Fulham, který spolu se svým soupeřem patří k největším zklamáním úvodu sezony, získal pod trenérem Martinem Jolem ve čtvrtém kole teprve druhý bod. Zasloužil se o něj povedenou střelou Bobby Zamora, který v 38. minutě odpověděl na neméně vydařenou střelu hostujícího Rubéna Rochiny.

Zápas v nastavení poznamenal ostrý zákrok domácího brankáře Marka Schwarzera na Davida Hoiletta. Kanadský záložník dostal pas za obranu a mohl zakončit z hranice pokutového území, Schwarzer do něj však nešetrně naběhl a srazil ho k zemi. Jednadvacetiletý hráč opustil hřiště na nosítkách s fixací krční páteře.

Naopak naplno bodoval West Bromwich a do tabulky získal první body v sezoně. Na hřišti Norwiche zvítězil 1:0 díky brzké brance Petera Odemwingieho, který v novém ročníku nastoupil poprvé. Nigerijský forvard si ještě mohl dovolit čtvrt hodiny před koncem zahodit penaltu.

"Byl jsem několik týdnů zraněný, takže jsem teď moc šťastný. Jsem přesně tam, kam jsem se chtěl psychicky dostat. Atmosféra v šatně teď bude zcela jiná," radoval se Odemwingie, díky němuž se West Bromwich odpoutal ode dna tabulky a dostal se na 12. místo.

Anglická fotbalová liga - 4. kolo:
Norwich - West Bromwich 0:1 (3. Odemwingie), Fulham - Blackburn 1:1 (38. Zamora - 32. Rochina).

Reklama

Související témata: