Hlavní obsah

West Bromwich otočil v derby zápas s Aston Villou

Fotbalisté West Bromwiche otočili v anglické lize utkání na hřišti Aston Villy, přestože v prvním poločase zahodili pokutový kop. Derby regionu West Midlands skončilo výsledkem 2:1 pro jednoho ze soupeřů už popáté po sobě. Newcastle porazil 1:0 Wigan a i po devátém ligovém kole zůstává bez porážky.

Článek

West Bromwich do utkání v Birminghamu, kde nad Aston Villou vyhrál naposledy v roce 1979, nevstoupil šťastně. Ve 23. minutě poslal obránce Reid nevydařenou malou domů a brankáři Fosterovi nezbylo než faulovat útočníka Agbonlahora. Z následné penalty pak otevřel skóre Bent. O deset minut později mohl West Bromwich vyrovnat také z pokutového kopu, jenže Brunt branku výrazně minul. Rozhodujícím se však ukázalo vyloučení záložníka Chrise Herda za penaltový zákrok. Hosté přesilovku využili ještě před poločasem a po rohu díky Olssonovi vyrovnali. Na konečných 2:1 skóre otočil po přestávce Scharner. Newcastle se doma proti Wiganu dlouho nemohl prosadit, jedinou branku vstřelil až deset minut před koncem Francouz Yohan Cabaye z hranice pokutového území. Tým Alana Pardewa zůstává bez porážky a na čtvrtém místě má stejně bodů jako třetí Chelsea.

Na poslední chvíli odvrátil šestou ligovou porážku v řadě Wolverhampton. Se Swansea prohrával ještě pět minut před koncem 0:2, zásluhou branek Doylea a O'Hary ale vybojoval remízu 2:2. Hostující Swansea, která dominovala po většinu zápasu, se tak nepodařilo připsat si první venkovní výhru od postupu do nejvyšší soutěže.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:
Wolverhampton - Swansea 2:2 (85. Doyle, 86. O'Hara - 24. Graham, 35. Allen), Aston Villa - West Bromwich 1:2 (23. Bent z pen. - 45. Olsson, 57. Scharner), Bolton - Sunderland 0:2 (82. Sessegnon, 90.+3 Bendtner), Newcastle - Wigan 1:0 (80. Cabaye),

Reklama

Související témata: