Hlavní obsah

Hotovo! Výjimečný Kanárek v Chelsea po deseti letech končí

Londýn/Praha

Hotovo! V Chelsea končí nejdéle působící hráč současné éry, po deseti letech má šestadvacetiletý Brazilec Lucas Piazón definitivně na Stamford Bridge sbaleno. Neodchází ověnčený tituly a úchvatnými statistikami, výjimečný ale je. Za slavný londýnský klub si totiž v posledních osmi sezonách nezahrál ani minutu...

Foto: Profimedia.cz

Brazilský fotbalový záložník Lucas Piazón podle anglických médií po deseti letech opouští Chelsea.

Článek

Chelsea angažovala talentovaného Kanárka jako teenagera ze Sao Paula v roce 2011 a viděla v něm obrovský potenciál, mladík měl mít před sebou skvělou fotbalovou budoucnost. Zářil v dresu mládežnických týmů a nebylo divu, že se o necelý rok později dostal do prvního mužstva, které tehdy vedl jako manažer Andre Villas-Boas.

V září 2012, tedy když mu bylo osmnáct, přišel i vítězný debut v áčku Blues při výhře 6:0 nad Wolverhamptonem. Mladíček si připsal asistenci při gólu Ryana Bertranda a budoucnost vypadala více než růžově. Zvláště když v sestavě nechyběl ani proti Manchesteru United a Aston Ville, které Chelsea nasázela osm gólů.

Opak byl ale pravdou, Brazilec se v kádru neudržel a v lednu 2013 putoval na hostování do španělské Málagy. Netušil, že jeho dny v Chelsea jsou definitivně sečteny a za Blues si už nikdy nekopne. Místo toho se mladý fotbalista proměnil v cestovatele, který hostoval v sedmi klubech. Naposledy působil v Portugalsku v týmu Rio Ave. Zabrzdila jej i zlomenina nohy.

Jen jednou se Piazón propracoval aspoň na lavičku náhradníků. Maurizio Sarri jej tam překvapivě posadil v semifinále Ligového poháru proti Tottenhamu. Jenže smůla. Na plac se stejně nedostal. A za pár dní v klubu opět balil a putoval na hostování do italského Chieva.

Teď už je jasno, že žádná další šance ukázat se v Chelsea nepřijde. Hráč, který hrál za mládežnické reprezentační výběry Brazílie, se definitivně loučí s klubem, kde fotbalové štěstí nenašel, ale vydržel tam rekordních deset let. Podle anglických médií je o hráče zájem hned ve třech klubech. Zbývá jednomu z nich podepsat smlouvu a připravit se na restart kariéry.

Kde Lucas Piazón hostoval
Málaga, Vitesse, Eintracht, Fulham, Reading, Chievo, Rio Ave

Reklama

Související témata: