Hlavní obsah

Republika je poblázněná West Hamem, těší Součka. Stane se Hráčem měsíce v Premier League?

Londýn/Praha

Nejlepší hráč měsíce v Premier League? To by bylo něco. Českému záložníkovi Tomáši Součkovi se musí točit hlava radostí už ve chvíli, že se dostal do nominace za prosinec na tohle ocenění. „Už jen to, že jsem mezi těmi vyvolenými je ohromná čest," hlásí z Anglie opora londýnského West Hamu. Konkurence hvězd je obrovská, je ale znát, jak moc by si bývalý hráč Slavie přál tuhle cenu ve sbírce úspěchů mít. "Vždycky se soustredim na fotbal, výsledky týmu a osobní výkon. Ocenění by mi udělalo obrovskou radost, ale není to moje priorita," říká pro Sport.cz.

Foto: Gareth Copley, Reuters

Tito dva hráči se góly zasloužili o vítězství proti Leedsu - Ogbonna (vlevo) a Souček.

Článek
Fotogalerie

V posledních týdnech je vás na hřišti i v médiích plno. Sbíráte jeden úspěch za druhým...

Máme za sebou s West Hamem podařené zápasy a já doufám, že to tak bude i pokračovat. Všechny jsem pobavil i rozhovorem s bramborovým salátem. Ale teď přišla tahle nominace, která potvrzuje kvalitu, co ukazuju na hřišti. Fakt jsem rád, že jsem mezi těmi hvězdami.

Jak jste se dozvěděl o nominaci na Hráče měsíce v Premier League?

Od mluvčího klubu jsem už pár dní věděl, že tam budu. Byl jsem fakt mile překvapený. Jsem mezi vyvolenými a je to moc příjemný pocit. Už jen samotná nominace vám dává sílu do dalších bojů. Vždyť je to jedna z největších individuálních cen v Anglii. Bude to těžké, hlasovat mohou fanoušci z celého světa.

Věříte, že se přidají třeba i fandové Slavie?

Podporu ze Slavie cítím od prvního zápasu, od prvního dne, co jsem tady, takže mi i teď hodně lidí psalo. Gratulovali mi už k nominaci. Vlastně se to týká celé České republiky, jsem rád, že je poblázněná West Hamem, že nám s Cufem fandové přejí.

Reklama

Související témata: