Hlavní obsah

Další rekordní přestup! Chelsea chce Realu Madrid a spol. vyfouknout kanonýra

Londýn/Praha

Fotbalová Chelsea zřejmě nemá dost. Plánuje další rekordní nákup posily a znovu si vyhlédla novou akvizici v německé bundeslize. Tentokrát jde o norského kanonýra Dortmundu Erlinga Haalanda. Podle serveru The Athletic chce dvacetiletého snajpra koupit už v létě a je připravena zaplatit mnohem víc, než činí výstupní klauzule vyplývající z jeho smlouvy - v přepočtu přes dvě miliardy korun.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Uloví kanonýra Erlinga Haalanda nakonec Chelsea?

Článek

Klauzuli je možné aktivovat až v roce 2022, Chelsea by ale podle všeho chtěla získat kanonýra, o něhož hodně stojí také Real Madrid či oba elitní kluby z Manchesteru, co nejdříve. Je jasné, že v takovém případě by nejspíš opět padl klubový rekord co do částky utracené za jednoho hráče.

Ten zatím drží posila z loňského léta Kai Havertz. Pokud budou splněny všechny položky ve smlouvě, tak Blues za něj zaplatí Leverkusenu 80 milionů liber (2,4 miliardy korun).

Pro Dortmund je však Haaland, jenž dal v sezoně 19 gólů v 17 zápasech a 35 branek ve 35 utkáních od přestupu ze Salcburku, naprosto klíčovým hráčem, takže případná jednání nebudou nejspíš vůbec jednoduchá.

Chelsea by ráda využila finančního oslabení silných konkurentů v době koronavirové pandemie a ofenzivní klenot by chtěla uloupit pro sebe.

Překážkou pro ni však může být mimo jiné osoba hráčova agenta Mina Raioly, který klubové vedení naštval v roce 2017, když hráč z jeho portfolia Romelu Lukaku zamířil místo na Stamford Bridge do Manchesteru United.

Každopádně v ofenzivě Chelsea by s jeho příchodem hodně vzrostla konkurence. Klub totiž v létě už koupil za 53 milionů liber (cca 1,6 miliardy korun) kanonýra z Lipska Tima Wernera.

Reklama

Související témata: