Hlavní obsah

Odchod Krále do West Hamu? Bylo to drama last minute, prozradil agent Kisel

Londýn/Praha

Bývalý fotbalista Bohemians, Liberce, Sparty či Slavie a slovenské reprezentace Karol Kisel (44) měl v pondělí a v úterý pořádně napilno. V Londýně dotahoval hostování Alexe Krále ze Spartaku Moskva do West Hamu United. „Jsme šťastní, povedlo se," říkal hráčský agent s uspokojením v telefonickém rozhovoru přes kanál La Manche ještě z Londýna...

Foto: spartak.com

Alex Král v barvách Spartaku Moskva, to už je minulost.

Článek

Byla jednání s West Hamem hodně složitá?

Především jsem rád, že se vše povedlo realizovat. Vždyť jsme na tom pracovali rok. Vyšlo to last minute, ale jsem rád hlavně kvůli Alexovi, protože má klid, může se soustředit na fotbal a posouvat se každým tréninkem a zápasem výkonnostně výš. Premier League je přeci jenom nejkvalitnější ligou na světě a West Ham, který je v tabulce na druhém místě, nyní patří k top týmům.

Byly i další nabídky z Evropy?

Už když šel Alex do Spartaku Moskva, stanovili jsme si jako další krok přestup do Premier League. To se povedlo. Nemá nyní smysl mluvit o tom, jestli byly nějaké další nabídky. Teď má možnost posunout se na vyšší level, na jakém jsou Vláďa Coufal a Tomáš Souček. Nebo dokonce anglický reprezentant Declan Rice. Pro Alexe je velkou výhodou, že má v novém mužstvu parťáky, které zná nejen z reprezentace, ale i z předchozího působení ve Slavii.

Museli jste řešit nějaké vážnější zádrhele?

Svým způsobem to bylo drama do posledních minut před realizací a zavřením mezinárodního přestupového okna. Pochopitelně, zádrhelů nebylo málo, což při takových přestupech bývá. Jednání byla složitá nejen v posledních dnech a hodinách. Všechny jsme ale vyřešili, protože všechny strany měly na zdárném dokončení transferu zájem.

Jedna věc je přesun, ale druhá, velmi podstatná, hráčovo vytížení. Nebude sedět Král jen na lavičce?

Samozřejmě jsme se na toto téma s koučem West Hamu Davidem Moyesem bavili, bez toho bychom přestup nerealizovali. On sám měl na příchodu Alexe velký zájem. West Ham má náročný program, hraje Evropskou ligu, Premier League, FA Cup i Ligový pohár Carabao Cup. To je veliká porce zápasů, a k tomu je tu vytížení Alexe v rámci reprezentace. Samozřejmě musí hodně makat, ale Moyes sám řekl, že šanci určitě dostane. Důležité bude, aby se na ni dobře připravil a jak se říká, chytil ji za pačesy.

Mluvíme o přestupu, ale zatím jde o hostování. Jak si lze vyložit doložku o povinné opci?

Pokud budou naplněny podmínky stanovené ve smlouvě mezi oběma kluby, což je jejich interní záležitost, West Ham musí Alexe odkoupit. Pokud by nebyly podmínky zcela naplněny, má West Ham stejně právo zmíněnou opci využít. Teď je ale podstatné, aby se Alex chytil a hrál co nejvíce.

Chystáte ještě nějaké další přestupy?

Podařil se nám velký přestup. Zahraniční přestupové okno se v noci na středu zavřelo. To domácí je ještě několik dní otevřené, takže chceme realizovat nějaké přesuny v rámci naší ligy. Podrobnosti ale v tuto chvíli říkat pochopitelně nebudu.

Reklama