Hlavní obsah

Pěkné gesto. Ronaldo podpořil fotbalistu, který bojuje o život

Perth/Praha

Parádní gesto předvedla hvězda Manchesteru United. Cristiano Ronaldo poslal osobní vzkaz fotbalistovi Dannymu Hodgsonovi, který v Austrálii bojuje o život. Mladý Angličan, který je hráčem celku ECU Joondalup, byl začátkem měsíce napaden na ulici v Perthu, utrpěl krvácení do mozku a byl uveden do umělého spánku.

Foto: David Klein, Reuters

Cristiano Ronaldo se raduje z gólu do sítě West Hamu.

Článek

K incidentu mezi Hodgsonem a pachatelem došlo 4. září. Podle zahraničních médií šlo o náhlý a ničím nevyprovokovaný útok. Došlo k němu na nádraží v ranních hodinách. Hodgson po něm musel absolvovat náročnou operaci hlavy.

Útočníkovi je podle australských médií pouhých patnáct let a byl už obviněn z těžkého ublížení na zdraví. Anglický fotbalista je stále na jednotce intenzivní péče a jeho stav je nadále kritický. Podporu mu vyjádřila i portugalská hvězda Ronaldo.

„Ahoj, Danny. Slyšel jsem o tom, co se stalo. Doufám, že budeš brzy v pořádku," je ve videu, které nahrál útočník United.

„Zůstaň silný, určitě to zvládneš. Nemůžu se dočkat, až dorazíš na zápas Manchesteru United a potkáš se s celou kabinou. Řekl jsem o tobě klukům a všichni jsme s tebou. Přejeme ti to nejlepší," zazní ještě ve vzkazu.

Reklama

Související témata: