Hlavní obsah

Džeko zůstane. S ním máme nejlepší útočníky na ostrovech, tvrdí kouč Citizens Pellegrini

Peking

Dlouhé týdny se spekulovalo o tom, že v nabitém kádru Manchesteru City už pro bosenského útočníka Edina Džeka místo nezbude. Jenže opak je pravdou. Někdejší hráč Teplic v tichosti zůstal a teď se má stát jedním z elitních útočníků v Premier League. Chilský kouč Manuel Pellegrini totiž na čínském turné prohlásil, že Džeko v kádru zůstane a s trojicí dalších forvardů má Manchesteru City znovu vystřílet mistrovský titul.

Foto: Themba Hadebe, ČTK/AP

Trenér Manchesteru City Manuel Pellegrini.

Článek

Džeko vstřelil v minulé sezóně celkem 16 gólů a patřil k nejproduktivnějším útočníkům Citizens. Jenže v létě se spekulovalo o jeho návratu do bundesligy, poté i do Serie A. Dortmund ani Neapol však s nabídkou nepřišly a tak vytáhlý útočník zůstal v Manchesteru City.

A nejspíš dobře udělal. Na hráče, který fotbalově vyrůstal v Teplicích a poté zářil ve Wolfsburgu, prý bude nový trenér Manuel Pellegrini sázet.

„Myslím si, že máme výborné útočníky, samozřejmě i s Edinem Džekem. Líbí se mi jeho spolupráce s Negredem, ale klidně může nastoupit i po boku Agüera nebo Jovetiče. Máme skvělý výběr, přesně takovou konkurenci v týmu před boji v Premier League a Lize mistrů potřebujeme," pochvaluje si Pellegrini.

Chilan se ve středu dočkal prvního vítězství na lavičce Manchesteru City, když jeho tým na asijském turné porazil výběr Jižní Číny 1:0. A jak je zvykem bosenského útočníka, byl to právě Džeko, kdo v 22. minutě rozhodl o výhře favorita. V útoku nastoupil po boku letní posily Álvara Negreda. „Je to rozhodnutí trenéra, já do toho nemluvím. Jsme tu čtyři a všichni chceme hrát," nechal se slyšet Džeko.

Reklama

Související témata: