Hlavní obsah

Osm let bez trofeje. Arsenal přesto podepíše s Wengerem nový kontrakt

Londýn

Francouzský kouč Arséne Wenger zůstane i po skončení sezóny trenérem fotbalistů londýnského Arsenalu. Čtyřiašedesátiletému kouči vedoucího celku Premier League, jehož dres obléká i kapitán české reprezentace Tomás Rosický, vyprší v červenci smlouva, ale s Gunners podepíše nový kontrakt. V pondělí to potvrdil výkonný ředitel klubu Ivan Gazidis.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Spokojený trenér Arsenalu Arséne Wenger

Článek

„Arséne prodlouží s klubem smlouvu," prohlásil Gazidis s tím, že podrobnosti vedení včas oznámí.

Wenger působí u Arsenalu od roku 1996, v letech 1998, 2002 a 2004 s ním získal mistrovský titul a byl vyhlášen nejlepším trenérem v Premier League, čtyřikrát tým pod jeho vedením triumfoval v Anglickém i Ligovém poháru. V posledních osmi sezónách však Kanonýři na jakoukoli trofej marně čekají. Na začátku ročníku byl Wenger terčem kritiky kvůli přestupové politice a klubový fanklub dokonce vyzýval šéfy, aby s Francouzem smlouvu již neprodlužovali.

Jedna novinka však Arsenal od příští sezóny čeká: po dvaceti letech změní značku dresů. Namísto americké společnosti Nike se stane dodavatelem německá firma Puma, s kterou se lídr anglické ligy dohodl na pětileté spolupráci.

Oficiálně nebyly finanční podmínky kontraktu zveřejněny, ale podle prohlášení Pumy se jedná o dosud nejdražší kontrakt pro tuto oděvní společnost i pro Arsenal. Podle BBC si londýnský tým ročně přijde na 30 miliónů liber (miliardu korun).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články