Hlavní obsah

Vydra se radoval z gólu, který muselo potvrdit až Jestřábí oko

West Bromwich/Praha

Až technologie hlídající brankovou čáru potvrdila gól útočníka West Bromwiche Matěje Vydry, kterým v sobotním zápase anglické ligy pomohl k domácí remíze 1:1 s Fulhamem. Jednadvacetiletý fotbalový reprezentant prý viděl, že vstřelil regulérní zásah, ale ulevilo se mu, když rozhodčímu "poradilo" Jestřábí oko.

Foto: Profimedia.cz

Matěj Vydra z WBA v utkání Premier League proti Fulhamu.

Článek

V Premier League od nové sezóny funguje technologie, která v případě sporné situace vyhodnotí, zda míč přešel brankovou čáru a vzápětí o tom informuje sudího přímo na jeho hodinky. "Balón byl možná patnáct čísel za čárou, ale pomezní to nemohl vidět a hlavní taky ne. Takhle se během vteřiny ukáže, jaká byla pravda a fotbalu to jen prospívá. Předejde se tím nesprávným rozhodnutím," řekl Vydra na webu svého agenta Ondreje Chovance.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

"Já viděl, že to bylo za čárou, radoval jsem se. Ale když hned nezapískal, že je gól, trošku jsem znejistěl. Naštěstí to byla jen otázka snad dvou vteřin, pracuje to rychle," uvedl kmenový hráč Udine, jenž přišel na hřiště čtvrt hodiny před koncem a v 86. minutě vyrovnal druhou ligovou brankou v sezóně.

Další ztráta sedmnáctého týmu tabulky ho mrzela, protože Fulham je poslední. "Dostali jsme blbý gól v první půli, když jsme nechali volného hráče. Po přestávce jsme do nich bušili a aspoň to vyrovnání bylo zasloužené," konstatoval Vydra.

Jeho tým však posedmé za sebou v domácí soutěži nezvítězil. "My sice remizujeme s Chelsea nebo Liverpoolem, jenže pak prohrajeme s Crystal Palace a teď neporazíme Fulham. Hlavně doma musíme začít vyhrávat. Pod novým trenérem jsme doma hráli čtyřikrát za sebou 1:1 a to je málo," uvedl devítinásobný reprezentant.

Po zápase si vysloužil chválu kouče Pepeho Mela a fanoušci po gólu vyvolávali jeho jméno, absolvoval také televizní rozhovory. "Všichni se ptali hlavně na ten gól, jestli jsem to viděl, jestli byl míč za čarou," řekl bývalý hráč Jihlavy, Ostravy, Brugg nebo Watfordu.

Reklama

Související témata: