Hlavní obsah

Rosického start proti Chelsea je v ohrožení! Kapitána reprezentace trápí bolavý kotník

Londýn

Nad účastí Tomáše Rosického v sobotním šlágru mezi fotbalisty Chelsea a Arsenalu, který může významně napovědět v boji o titul v Premier League, visí otazník. Kapitána české reprezentace a záložníka Gunners sužují problémy s kotníkem. "Ještě dnes ho čeká vyšetření a po něm uvidíme," uvedl trenér Arséne Wenger na klubovém Twitteru.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Fotbalisté Arsenalu se radují společně s Tomášem Rosickým (druhý zprava) z gólu, který český reprezentační kapitán vstřelil Tottenhamu.

Článek

Kdyby Rosický nemohl na Stamford Bridge nastoupit, byla by to pro Arsenal nepříjemná ztráta. Třiatřicetiletý středopolař totiž úspěšně zastoupil zraněného Mesuta Özila a před týdnem rozhodl parádní trefou duel s Tottenhamem. Na marodce týmu navíc vedle Özila stále zůstávají Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Theo Walcott či Abou Diaby.

Wenger, pro něhož bude nadcházející londýnské derby současně tisícím zápasem na lavičce Arsenalu, neskrývá, že utkání přisuzuje zásadní význam. Chelsea totiž vede tabulku o čtyři body před Liverpoolem a právě Arsenalem. Oba pronásledovatelé navíc mají zápas k dobru a mimo hru není ani s šestibodovým mankem čtvrtý Manchester City, protože ten má dokonce ještě o tři zápasy méně než Chelsea.

Zápas roku, přiznal Wenger

„Z našeho pohledu se jedná o zápas roku," přiznal na páteční předzápasové tiskové konferenci v Colney čtyřiašedesátiletý francouzský kouč. Poslední trofej vybojoval v roce 2004 a Wenger doufá, že právě proti Chelsea, jejíž dres obléká i brankář Petr Čech, udělají jeho svěřenci důležitý krok k ukončení dlouhého čekání. "Proto je pro mě ten zápas důležitý, ne proto, že slavím tisícovku," prohlásil.

Wenger, pod jehož vedením Arsenal v dosavadních 999 zápasech zaznamenal 579 výher, 223 remíz, 197 proher, dostal u příležitosti jubilejního duelu od klubového vedení jako pozornost malou repliku kanónu ze zlata.

"Máme za sebou období bez trofejí a bylo to velmi těžké. Ale rozhodl jsem se tady zůstat, i když jsem věděl, jak náročné to bude," uvedl kouč, jenž v Arsenalu působí již od roku 1996 a čtyřikrát byl vyhlášen nejlepším trenérem soutěže. "Soupeříme totiž s kluby, které jsou v minusu 150 miliónů liber ročně, zatímco my musíme každou sezónu alespoň třicet miliónů vydělat. Teď však myslím, že jsme zase v pozici, kdy můžeme s velkými kluby bojovat a ligu vyhrát," dodal optimisticky.

Reklama

Související témata: