Hlavní obsah

Ibrahimovic byl drzý už v šestnácti. Běž do pr..., odsekl kouči při testech v Queens Parku

Londýn

Anglický klub Queens Park Rangers v devadesátých letech promrhal šanci na angažování jedné z největších hvězd současného fotbalu. Před šestnácti lety si pozval na zkoušku Zlatana Ibrahimovice, ale nafoukaný Švéd tehdy v Londýně nezanechal zrovna nejlepší dojem a kluboví šéfové poslali současnou oporu PSG raději zpět do Švédska.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Útočník Paris St. Germain Zlatan Ibrahimovic (ve výskoku) si zpracovává míč.

Článek

Na epizodu ze stadiónu Loftus Road zavzpomínal ve své knize "Tehdy, kdy jsem byl větší než Zlatan" Ibrahimovicův přítel Tony Flygare, jenž se švédským reprezentantem hrával za mládežnické týmy v Malmö a absolvoval s ním v šestnácti letech právě i zmíněnou zkoušku v rezervním týmu QPR.

„Zlatan tenkrát držel míč příliš dlouho, a tak do něj trenér zajel, když to on nečekal. Zlatan mu ale atak oplatil a navíc mu řekl: Běž do pr.... Na to nikdy nezapomenu. Kouč mu následně odpověděl, že za tohle bude dýchat prde... Pak už se nám QPR nikdy neozval," vzpomíná v rozhovoru pro britský list Daily Mail Flygare.

„Zlatan ale podle mě stejně nikdy moc nechtěl v Anglii hrát," dodal autor knihy.

Klub tak promarnil šanci na angažování jednoho z největších talentů světového fotbalu posledních let. Ibrahimovic v profesionální kariéře nastřílel 250 gólů a získal mistrovské tituly s Ajaxem, Interem, Barcelonou, AC Milán a PSG.

Reklama