Hlavní obsah

Arsenal dostal další výprask a od Wengera už dává ruce pryč i klubová legenda Wright

Liverpool

Je to už skoro měsíc, co se fotbalisté londýnského Arsenalu radovali v Premier League z vítězství. Ještě na konci ledna byli Kanonýři jedním z hlavních adeptů na titul, ovšem po sérii nezdarů v posledních týdnech se musí strachovat i o postup do předkola Ligy mistrů. Z páté pozice šlape Gunners na paty Everton a právě jeho manažer Roberto Martínez by se mohl brzy stát nástupcem trenéra Arsenalu Wengera.

Foto: Darren Staples, Reuters

Ustaraný výraz manažera Kanonýrů Wengera.

Článek

Kanonýři v posledních zápasech nedobrovolně vyklidili přední pozice a Wenger připouští, že forma jeho svěřenců je nepřesvědčivá. „V současné chvíli nejsme příliš nebezpeční. Držíme míč, ale chybí nám dostatek sebedůvěry, průniků do vápna soupeře. Je to pro mě velké zklamání," přiznal francouzský kouč po porážce 0:3 s Evertonem.

Parta okolo Tomáše Rosického vyhrála ligový zápas naposledy 16. března na hřišti svého londýnského konkurenta Tottenhamu, z dalších čtyřech duelů pak Arsenal vytěžil pouhé dva body. K tomu museli fanoušci skousnout vysoké porážky 0:6 s Chelsea a v neděli 0:3 na Evertonu. Ten je nyní o bod za Gunners, navíc má utkání k dobru.

„Musíme přeskupit řady a začít zase od začátku. Proti Evertonu jsme si nezasloužili vyhrát, takže boj o čtvrtou pozici ještě bude hodně těžký. Více se ale musíme zaměřit na kvalitu našich výkonů. Nemůžeme teď sledovat soupeře, protože teď zkrátka nehrajeme dobře," uvědomuje si Wenger.

Skončí Wenger?

Na ostrovech se čím dál častěji mluví o Francouzově konci v Arsenalu. Tým čeká na trofej skoro devět let a fanoušci jsou netrpěliví. A po změně už v opatrnosti hovoří i Wengerovi dlouholetí velcí zastánci - například legenda Ian Wright, který v dresu Kanonýrů nastřílel 185 gólů a zahrál si i pod Wengerem.

Wright vyjádřil v rozhovoru pro BBC přání, aby Arsenal angažoval Španěla Roberta Martíneze, který na sebe v letošním roce upoutal skvělou prací právě v Goodison Parku. „Je to správný manažer, navíc mladý a ambiciózní, který ví, co dělá, a vždy dokáže nachystat tu správnou taktiku. Martínez je perfektním kandidátem. Myslím, že právě on by dokázal posunout Arsenal o kus kupředu," obdivuje padesátiletý Wright současného kouče Evertonu.

Přeskočí Everton dosud čtvrtý Arsenal a postoupí na jeho úkor do předkola Ligy mistrů?
Ano
39,7 %
Ne
60,3 %
Celkem hlasovalo 9547 čtenářů.

Reklama

Související témata: