Hlavní obsah

Světový výkon, parádní debut! chválí v Anglii Kalasovu premiéru proti Liverpoolu

Liverpool

Kdo si počká, ten se dočká, říká se. A pro dvacetiletého českého fotbalistu Tomáše Kalase se staré pořekadlo naplnilo vrchovatě. Premiérový start v anglické lize v dresu Chelsea vyhlížel dlouho, ale když konečně přišel, stálo to za to. Debutoval před vyprodaným stadiónem Anfield Road v Liverpoolu, slavil výhru svého týmu 2:0 a po utkání sklízí v Anglii nadšené reakce na svůj výkon.

Foto: Darren Staples, Reuters

Radost fotbalistů Chelsea Williana, Ashleyho Colea a Tomáše Kalase (vpravo) po výhře nad Liverpoolem.

Článek

Kouč Chelsea José Mourinho dopředu avizoval, že prioritu pro něj má středeční duel Ligy mistrů proti Atlétiku. Byť proti Liverpoolu hráli Blues ještě o naději na mistrovský titul, neváhal šetřit některé opory na středeční bitvu a klíčový post obsadit debutantem.

Při absenci Johna Terryho a odpočinku Garryho Cahilla tak portugalský trenér postavil na stoperský post Tomáše Kalase. A olomoucký rodák si ve velké premiéře vedl náramně. „Vypadal, že na takhle velkém fóru se cítí jako doma," chválil českého reprezentanta deník Daily Mirror.

„Kalasova předchozí kariéra v Chelsea se skládala ze dvou střídání na posledních pár sekund v pohárových soutěžích a sám nedávno vtipkoval, že jeho rolí v klubu je být kuželem na tréninku. Tady ale svým výkonem jasně demonstroval, proč už má za sebou i debut v národním týmu," napsal deník The Guardian.

Z náhradníka hvězdou

A svůj komentář na adresu českého obránce doplnil pozápasovými slovy trenéra Mourinha. „Nádhera. Tenhle kluk ... proti Liverpoolu, na Anfieldu, prostě paráda," rozplýval se kouč nad výkonem dvacetiletého svěřence.

„Tenhle hráč mohl být označován jako náhradník za odpočívajícího Cahilla. Těžko uvěřit, že toho zatím odehrál tak málo a přitom zapadl do týmu s takovou lehkostí. Tohle byl výkon světové třídy od hráče, který měl být jen záskokem," napsal list Daily Telegraph.

Deník Daily Mail hodnotil Kalasovo představení v podobném duchu, jen se dvěma drobnými výtkami: „Při bránění jednou pokazil hlavičku a pak spálil také velkou šanci ke skórování, ale jinak předvedl excelentní debut."

Nejkritičtější komentář směrem k českému talentu napsal nejspíš server goal.com. „Mladý Čech je na Stamford Bridge velmi ceněný, ale v utkání byl celkem pochopitelně dost nervózní na míči a působil nejistě v momentech, kdy na něj tlačil Suárez," napsal server.

Který tým získá v anglické Premier League titul?
Liverpool
36 %
Chelsea
43,3 %
Manchester City
20,7 %
Celkem hlasovalo 21697 čtenářů.

Reklama

Související témata: