Hlavní obsah

Chelsea už si vyhlédla náhradu za Čecha. Má přijít 'dědek' Friedel, píší v Anglii

Londýn

Sotva utichly nekonečné spekulace o odchodu Petra Čecha z Chelsea v zimním přestupovém období, v Anglii už se roztáčí nové kolo informací o tom, jak bude vypadat sestava brankářů Blues po této sezóně. Trochu překvapivě se nově mezi potenciálními náhradníky za Čecha objevilo jméno veterána Brada Friedela.

Foto: Craig Brough, Reuters

Gólman Robert Green z Queens Park Rangers. Jeden z potencionálních nástupců Petra Čecha v londýnské Chelsea?

Článek

Čech vychytal v nedělním finále Ligového poháru proti Tottenhamu výhru a udržel i čisté konto, nicméně jen málokdo asi věří, že by se mu povedlo vystrnadit z pozice jedničky o deset let mladšího Thibauta Courtoise. Zároveň se nepředpokládá, že by se plzeňský rodák spokojil s pozicí týmové dvojky i v následující sezóně.

„Brad Friedel a Robert Green jsou šokujícími jmény v plánech Chelsea v případě letního odchodu Petra Čecha," komentuje situaci internetová verze britského listu Daily Telegraph v návaznosti na fakt, že v lednu opustil Stamford Bridge jiný veterán Mark Schwarzer.

Kam zamíří Čech?

Veteránovi Tottenhamu Bradu Friedelovi bude v květnu už 44 let. „Pokud ztratí Chelsea Čecha, José Mourinho bude chtít kvalitního gólmana, který je zvyklý na pozici náhradníka, má mezinárodní zkušenosti a spousty odehraných zápasů v Premier League," píše dále Daily Telegraph.

Friedelova smlouva ve Spurs vyprší na konci sezóny, už nyní kombinuje práci gólmana Kohoutů s působením v roli experta pro televizi Fox Sports. Robert Green je o devět let mladší a jeho kontrakt v Queens Parku skončí v roce 2016. Dalšími jmény na seznamu potenciálních posil mají být Shay Given z Aston Villy, Craig Gordon z Celticu Glasgow a John Ruddy z Norwiche.

Stále ale není jasno o budoucnosti Petra Čecha, jenž při občasných startech v bráně Chelsea stále dokazuje svoji extratřídu. Podle ostrovních médií se o něj zajímá celé řada předních evropských klubů, mluví se zejména o Liverpoolu, Arsenalu, AS Řím či Paris St. Germain.

Reklama

Související témata: