Hlavní obsah

Aston Villa - Liverpool 0:6Liverpool si pohrál s Aston Villou a zaznamenal nejvýraznější vítězství pod Kloppem

Aktualizováno

Ve velkou kanonádu se proměnil duel Aston Villy s Liverpoolem. V utkání 26. kola anglické Premier League zvítězili Reds 6:0 a zaznamenali tak nejvýraznější vítězství pod trenérem Jürgenem Kloppem. Naopak Villans na domácí půdě vystřelili pouze jednou na branku a zůstali na posledním místě ligové tabulky s osmibodovou ztrátou na první nesestupovou příčku.

Článek

Byla to jasná exhibice. Liverpool od začátku proti Aston Ville dominoval a v 16. minutě zásluhou hlavičky Sturridge udeřil poprvé. Když se rovnou z přímého kopu prosadil o devět minut později Milner, tak o vítězi už bylo prakticky rozhodnuto.

Domácí si nedokázali poradit s útočnou hrou soupeře a po změně stran ještě čtyřikrát inkasovali. Ač padl pul tucet gólů, tak nikdo více než jednou neskóroval. Kromě Sturridge a Milnera se postupně trefili Can, Origi (po necelé minutě na hřišti), Clyne a Touré.

Reds se po výhře vyhoupli na osmé místo s tříbodovou ztrátou na pátý Manchester United (první příčka zaručující kvalifikaci o Evropskou ligu). Aston Villa zůstává nadále přišpendlena na dně tabulky a na záchranu ji zbývá dvanáct kol a osm bodů.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:
Aston Villa - Liverpool 0:6 (16. Sturridge, 25. Milner, 58. Can, 63. Origi, 65. Clyne, 71. K. Touré.).

Reklama

Související témata: