Hlavní obsah

Borucova dvojitá paráda. Létající Polák lapil penaltu i zákeřnou dorážku

Londýn

Konkurenti se mohli přetrhnout. Vyrážet balón nohama, skákat k tyči. Všechno marné. Hitparádě nejlepších zákroků 37. kola fotbalové Premier League tak jako tak kraluje létající Polák. Artur Boruc z Bournemouthu obsadil hned dvě medailová místa, třetí a první. Při zneškodnění penalty předvedl hned dva skvělé zákroky ve zlomku vteřiny.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Ne, rozhodně to nebyl žádný tahák předposledního kola anglické ligy. Nevalné výsledky Bournemouthu i West Bromwiche nadále přetrvávají, tabulkoví sousedi se rozešli s remízou 1:1.

Nepříliš atraktivní duel ovšem nabídl velkého hrdinu v podobě Artura Boruce, který na koci prvního poločasu za stavu 0:1 nedovolil soupeři výraznější únik a poradil si s pokutovým kopem i následnou dorážkou. Matt Ritchie tak vyrovnáním v závěru zápasu prodloužil dvouměsíční čekání hostů na vítězství.

Show polského gólmana přišla v 43. minutě. Elphick fauloval Dawsona a Gardner mohl z pokutového vedení před odchodem do šaten zvýšit.

Boruc byl ovšem proti! Vystihl směr pokutového kopu a vyrazil míč na břevno. A vytáhl se také při Cookově nechtěné dorážce na vlastní branku, kterou zlikvidoval tygřím skokem.

Polák stihl dvě lahůdky v jednom, proto vyhrál.

Reklama

Související témata: