Hlavní obsah

Potvrzeno! Mourinho bude působit v Divadle snů

Londýn
Aktualizováno

Portugalský trenér José Mourinho povede od následující sezóny Manchester United. Potvrdily se tak dlouhodobé spekulace o Mourinhově příchodu na stadión Old Trafford přezdívaný Divadlo snů. Mourinho na lavičce střídá neoblíbeného Nizozemce Louise van Gaala. Informoval o tom server Sky Sports.

Foto: Toby Melville, Reuters

Nový trenér Manchesteru United José Mourinho

Článek

Ke konečnému podpisu došlo ve čtvrtek kolem osmnácté hodiny v jednom z londýnských hotelů. Dohodu se zástupcem United Edem Woodwardem prý Mourinho doladil nad lahví červeného vína.

Mourinho se United upsal podle prvních informací na tři roky. A to přesně v den, kdy před dvanácti lety vyhrál poprvé Ligu mistrů. Tehdy v tažení za překvapivou výhrou jeho Porto vyřadilo i Manchester United.

Mourinho, který byl v průběhu sezóny vyhozen z Chelsea, u týmu Rudých ďáblů střídá Van Gaala. Nizozemec dostal výpověď krátce poté, co získal FA Cup po výhře nad Crystal Palace. V lize ale Manchester skončil až pátý a v příštím soutěžním ročníku nebude hrát nejprestižnější klubovou soutěž. Čeká ho jen Evropská liga.

Do týmu dvacetinásobného anglického mistra by za Mourinhem mohl dorazit také elitní útočník Zlatan Ibrahimovic, který dnes prohlásil, že se mu stýská po vzájemné spolupráci. Mourinho a Švéd, který po sezóně skončil v Paris St. Germain, spolupracovali v Interu Milán v sezóně 2008/09.

Reklama

Související témata: