Hlavní obsah

Fantastický kluk, chválí Mourinho posilu

Manchester

Obnovenou premiéru má za sebou nejdražší fotbalista planety Paul Pogba, který v Manchesteru United působil v letech 2009-2012 a v pátek se vrátil, aby pomohl k výhře 2:0 nad Southamptonem. „Ten kluk je fantastický,“ ocenil jej po utkání kouč Rudých ďáblů José Mourinho.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Paul Pogba při svém druhém debutu za Manchester United.

Článek

Posile za 105 miliónů eur se sice nepovedl vstup do zápasu, poté však patřila k oporám. „Ukázala se jeho osobnost. První dotek s míčem byl špatný, vedl k protiútoku, přímému kopu a šanci soupeře, ale nijak ho to nerozhodilo," chválil portugalský trenér.

Pogba naběhal 11,2 kilometrů, třetí největší vzdálenost ze všech účastníků duelu. „Mohl by odehrát 30 minut navíc, mohl by klidně nastoupit do prodloužení a nebyl by to pro něj problém," vyzdvihl Mourinho kondici svého svěřence.

Vítězství 2:0 vystřílel mužstvu v červených dresech Zlatan Ibrahimovic, sám Pogba mohl svůj tým dostat do tříbrankového vedení, ale po rohu Juana Maty hlavičkoval nad břevno. Celkově se dostal do zakončení třikrát.

Po závěrečném hvizdu bylo vidět, že si svůj návrat na Old Trafford užívá. „Je to skvělý pocit. Byl jsem uvolněný, nenervoval se a hrál svou hru," svěřil se neustále rozesmátý Francouz.

Silný záložník také potvrdil, že má velké odhodlání: „Přišel jsem vyhrávat, to je to, co jsem vždycky chtěl." A dodal, že je přesvědčený o tom, že se United v tomto ročníku bude dařit. „Vím, že v této sezóně dosáhneme velkých věcí."

Reklama

Související témata: