Hlavní obsah

Na sudího si Guardiola nestěžoval. Možná jsem to já, kdo není pro Premier League dost dobrý, prohlásil

Manchester/Praha

Faul na Sterlinga pádícího na gólmana Kohoutů musel být vidět až v nejvyšším patře Etihad Stadium. Walker do něho zezadu strčil rukou, domácí útočník sice faul ustál, ale vystřelil tak slabě, že Lloris jeho ránu snadno lapil. Čtyřiapadesát tisíc diváků bylo přesvědčeno, že se bude kopat penalta, ale sudí Marriner nereagoval. „Nerozumím tomu. Ale třeba mi to jednoho dne Mike Riley vysvětlí,“ sarkasticky utrousil kouč Manchesteru City Pep Guardiola v narážce na generálního manažera profesionálních soutěží a prazvláštní výklad pravidel, který na Ostrovech těžko skousává.

Foto: Lee Smith, Reuters

Nešťastný trenér Manchesteru City Pep Guardiola.

Článek

U narážek ale zůstal a na rozhodčího si Guardiola odmítl stěžovat, i když po zápase s Tottenhamem by k tomu měl pádný důvod. Zvláště, když jeho tým přišel o dvoubrankové vedení a musel brát za vděk jen remízou, zejména, když zmiňovaný zákrok na Sterlinga po penaltě přímo volal.

Omezil se jen na sarkastické konstatování: „Pravidla jsou pravidla", což je v posledních týdnech jeho oblíbená reakce na křivdu, kterou pociťuje. Už třeba po zápase s Burnley prohlásil: „„Musím se přizpůsobit a pochopit, že tady v Anglii existují zvláštní pravidla."

Stále stejný příběh

„Body jsme ztratili hlavně proto, že jsme neproměnili spoustu šancí," uznával Guardiola, že jeho tým měl dost a dost příležitostí k tomu, aby zápas rozhodl, aniž by k tomu potřeboval penaltu.

„Je to pořád dokola, hrajeme dobře, vytváříme si hodně šancí, hrajeme srdcem, ale nevyhráváme se. Totéž se nám stalo doma už s Evertonem a Chelsea," připomínal předchozí ztráty.

„A to si tentokrát Citizens zasloužili vyhrát," přiznal upřímně kouč Tottenhamu Mauricio Pochettino.

I proto Guardiola navzdory remíze a dalším ztraceným bodům své svěřence po utkání chválil.

„Tottenham je top tým a my jsme proti němu předvedli vynikající výkon. Předvedli jsme je v této sezóně až na jeden dva zápasy ostatně pokaždé, takže proto jsem šťastný," nemínil své hráče kritizovat za to, že se nechali připravit o vítězství.

On je ostatně brání vždy a pořád a vinu za poslední výsledky a propad tabulkou na ně nesvaluje. Ostatně, v rozhovoru pro MetroUK prohlásil: „Možná je to tím, že já nejsem pro Premier League dost dobrý."

Reklama