Hlavní obsah

Kouč Arsenalu nemá jisté místo. Přesto vábí první posilu

Fanoušci volají po jeho odvolání. Francouzský trenér Arséne Wenger i po sérii špatných výsledků stále zůstává u fotbalistů Arsenalu. A nejen to. Britská média přišla s tím, že si vyhlédl první posilu pro další sezónu. Do Londýna se má z německého Schalke 04 stěhovat levý krajní obránce Sead Kolašinac.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Rozesmátý kouč Arsenalu Arséne Wenger si už vyhlídl první posilu.

Článek
Fotogalerie

Brexit překřtili na Wexit. Příznivci Arsenalu se po vzoru odchodu Velké Británie z EU rozhodli stejným způsobem věštit budoucnost zkušenému kouči. Jejich přání zatím vyslyšeno nebylo. Wengerův kontrakt sice vyprší 30. června, ale v médiích už proběhly spekulace, že rodák ze Štrasburku si svou dvacetiletou misi u Kanonýrů prodlouží.

Nasvědčuje tomu i fakt, že si vyhlédl první posilu. Na Emirates Stadium má přijít Bosňan Sead Kolašinac. Levý obránce Schalke 04 už podle anglického tisku absolvoval lékařskou prohlídku a souhlasil s přestupem. Za oporu zadních řad německého klubu nezaplatí Arsenal ani korunu, jelikož jí končí taktéž na konci června smlouva.

Mezi zájemci o jeho služby byli například AC Milán, Chelsea nebo Manchester City. Nakonec vyhrál Arsenal, kde má Kolašinac podepsat kontrakt na čtyři roky. Momentálně třiadvacetiletý krajní bek figuruje na listině zraněných a datum jeho návratu není známo.

Zároveň mu bylo přislíbeno, že Gunners v příštím ročníku povede Wenger, na což rodák z Karlsruhe slyšel. Jeho radost ale rozhodně nesdílí fanoušci londýnského týmu, kterým zkušený lodivod už dlouho leží v žaludku.

Reklama

Související témata: