Hlavní obsah

Bournemouth - Middlesbrough 4:0Bournemouth vykročil k záchraně, vyhrály také Hull a Swansea

Londýn

Fotbalisté Bournemouthu udělali významný krok k udržení v anglické lize, když na svém hřišti porazili v záchranářském souboji Middlesbrough 4:0. Dařilo se i dalším ohroženým týmům - Swansea doma zvítězilo nad Stoke 2:0, hostující Arnautovic nedal penaltu. Hull udržel dvoubodový náskok na poslední nesestupové pozici díky výhře 2:0 nad Watfordem, přestože hrál více než hodinu v oslabení po vyloučení Niasseho.

Článek

Bournemouth vstoupil do zápasu skvěle, už ve druhé minutě otevřel skóre Joshua King. Norský útočník vstřelil od začátku roku 11 gólů, což je téměř dvakrát víc než všichni hráči Middlesbrough dohromady.

V 16. minutě využil chybu obrany Afobe a zvýšil na 2:0. Krátce nato byl navíc vyloučen po druhé žluté kartě hostující Ramírez. Oslabenému soupeři pak přidali domácí ve druhém poločase zásluhou Pugha a Danielse další dvě branky. Middlesbrough čeká na výhru od prosince 16 ligových zápasů a na záchranu ztrácí šest kol před koncem už devět bodů. Bournemouth dokázal zvítězit po čtyřech utkáních a posunul se na dvanáctou pozici.

Hull potvrdil dobrou domácí formu a připsal si na svém hřišti čtvrtou výhru v řadě. Ve 25. minutě byl sice vyloučen útočník Niasse, přesto domácí ve druhém poločase zásluhou Markoviče a Clucase strhnuli vítězství na svou stranu.

Fotbalisté Swansea dokázali na výhru svého konkurenta zareagovat a stejně jako Hull zvítězili doma 2:0. Proti Stoke se v 10. minutě prosadil hlavou Llorente, jenž zužitkoval Sigurdssonův centr. Pro islandského záložníka to byla sedmá gólová asistence v sezoně ze standardní situace. V 70. minutě potvrdil tři body pro velšský celek dalekonosnou ránou Thomas Carroll. Pouhou minutu předtím přitom neproměnil hostující Arnautovic pokutový kop. Swansea i přes zisk tří bodů zůstává na osmnácté, tedy sestupové příčce.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Bournemouth - Middlesbrough 4:0 (2. King, 16. Afobe, 65. Pugh, 70. Daniels)
Hull - Watford 2:0 (62. Markovič, 71. Clucas)
Swansea - Stoke 2:0 (10. Llorente, 70. Carroll)
West Ham United - Everton 0:0

Reklama

Související témata: