Hlavní obsah

Česká legenda oslaví narozeniny, fanouškům nabízí exkluzivní relikvie. Co můžete získat?

Londýn
Aktualizováno

Neprůstřelný a v báječné formě oslaví brankář Petr Čech v sobotu své pětatřicáté narozeniny. S Arsenalem by si rád nadělil dárek v podobě postupu do Ligy mistrů, jenže to nemají Kanonýři ve svých rukách. A tak se zkušený gólman, který za poslední čtyři zápasy v Premier League dostal jen jeden gól, rozhodl sám dát šanci fanouškům, aby získali jeho cenné relikvie. Stačí se jen zapojit do dražby a dres, rukavice či třeba brankářovo sako, budou vaše.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech po utkání se Southamptonem.

Článek

„Ty věci můžou udělat radost sběratelům nebo mým fanouškům, kteří zároveň můžou přispět na dobrou věc," uvedl na svých internetových stránkách Čech. Aukce pomáhá každodennímu provozu nadace Pohyb bez pomoci fyzioterapeuta Prof. PaeDr. Pavla Koláře, Ph.D.

Co všechno můžou fandové či sběratelé získat? Tak třeba dres z vítězného tažení Chelsea Evropskou ligou, kdy Blues vyřadili Spartu. Nebo je k mání dres Arsenalu, v němž Čech v září 2016 vychytal své první vítězství pro Kanonýry v utkání s Chelsea.

Do dražby dává úspěšný brankář i speciální rukavice s revolučním zapínáním i chlazením. Lze získat i luxusní sako, v němž gólman cestoval ještě během působení v Chelsea celou sezónu na Ligu mistrů.

Zajímavostí určitě je, že má za sebou i charitativní večírek pro klubovou nadaci i londýnský Arsenal, kde Čech působí nyní. Tam se vybralo skoro půl miliónu liber a třeba za večeři s manažerem Arsénem Wengerem, s kterým fandové během sezóny válčili, zaplatil zájemce 24 tisíc liber, tedy skoro 750 000 korun.

Reklama

Související témata: