Hlavní obsah

Mourinho: Snad mě za sestavu nezabijete. Jízlivý kouč kritizuje anglické poměry

Manchester

Kontroverzní Special One se už zase zlobí a je na válečné stezce. Dlužno dodat, že tentokrát se trenér fotbalistů Manchesteru United rozčílil zcela logicky. José Mourinho nechápe, proč musejí Rudí ďáblové před středečním finále Evropské ligy s Ajaxem Amsterdam odehrát poslední ligový duel s Crystal Palace až v neděli, když oba týmy již o nic neusilují. „Marný boj. Za sedm let, co jsem v Anglii, jsem nikdy nezažil, že by se vyšlo vstříc pohárovému zástupci,“ láteří portugalský kouč.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

To myslíte vážně!? José Mourinho se už zase zlobí...

Článek

Pravdou je, že závěrečné kolo Premier League má jednotný začátek v neděli od 16:00. Pravdou však také je, že ani Manchester United, ani Crystal Palace už v tabulce o nic neusilují. A pro Rudé ďábly by byl každý den k dobru před středečním finále ve Stockholmu zlatý.

Manchesteru půjde ve Švédsku o hodně. Vítěz Evropské ligy si přece zajistí start v příští sezóně i v Lize mistrů.

Vzhledem k tomu, že má velmi oslabený kádr a s požadavkem hrát ligový zápas již v sobotu neuspěl, rozhodl se kouč proti Orlům z Crystal Palace nasadit de facto rezervní tým.

„Je to pro mě frustrující. Věřím, že mě nezabijete, až uvidíte sestavu. Nechci totiž ztrácet čas. Pokud vím, že je bitva prohraná, nebojuji," avizuje José Mourinho, jehož tým se už v lize nemůže pohnout z 6. místa.

V každé jiné zemi světa by se hrálo v sobotu...

Rozčílený Portugalec se znovu opřel do poměrů v anglickém fotbale.

„Poté, co se Crystal Palace spolu se Swansea zachránil a Hull sestupuje, měl být náš zápas přeložen na sobotu. V každé jiné zemi světa by se hrálo v sobotu. Ale ne, hrát se bude v neděli," láteří Mourinho jízlivě.

Finále je pro Rudé ďábly zápasem roku, za dané konstelace proto kouč dá oporám v neděli volno a na hřiště pošle hlavně mladíky z akademie.

„V anglickém fotbale jsem již sedm let a ani jednou jsem neviděl aspoň náznak snahy pomoci anglickým týmům, které jsou v evropských soutěžích. Nikdy. Je to předem prohraná bitva. Musíme to akceptovat..." poukazuje nevěřícně.

Příteli, neblázněte, vyzývá kouče soupeře

Doufá, že rozum bude mít alespoň kouč soupeře Sam Allardyce.

„Věřím, že fanoušci zůstanou při nás, že nám v neděli odpustí případnou menší bojovnost a občasnou naivitu. A také doufám, že Big Sam ukáže, že je dobrým přítelem a zvolní. Řekne Zahovi, ať to nepřehání a Bentekeho nechá doma. Doufám, že na nás tvrdě nevlítnou," vysílá Mourinho nezvyklý apel do tábora soupeře.

Reklama