Hlavní obsah

Dostal bych největší pokutu v dějinách fotbalu, kdybych řekl, co si opravdu myslím, rozpálil se Klopp kvůli penaltám

Dostal se do takového transu, že sprintoval podél postranní čáry, aby uvedl do ještě většího varu fanoušky na tribuně za bránou. Egyptský snajpr Salah dal v ostře sledovaném šlágru 26. kola Premier League mezi Liverpoolem a Tottenhamem právě druhý gól, rozbíhala se druhá minuta nastavení a německý kouč Jürgen Klopp si byl jistý, že jeho Reds už nemohou o výhru přijít.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu v posledních minutách duelu s Tottenhamem čelili hned dvěma penaltám. Zápas Premier League pak skončil 2:2.

Článek
Fotogalerie

Přesto se to stalo. V páté minutě nastavení a ke všemu ještě gólem z penalty, kterou proměnil Harry Kane.

Může se pak někdo divit, že se Kloppovi skousávala remíza 2:2 hodně těžce? Že ze ztracených tří bodů vinil pomezního rozhodčího a hlavního Mosse samozřejmě také?

"Kdybych řekl, co si opravdu myslím, dostal bych největší pokutu v dějinách světového fotbalu. Jasně že se ve fotbale chyby stávají, ale nemělo by jít o chyby účelové," vypálil ze sebe a rozjel se.

„Hned po závěrečném hvizdu za mnou pomezní přišel a řekl, že udělal chybu, když neodmával jasný ofsajd," připomínal situaci v 87. minutě, kdy hlavní rozhodčí Moss po konzultaci s lajnovým sudím nařídil proti jeho týmu první penaltu.

Kane ji sice neproměnil, ale to na rozhořčení domácího trenéra nic nezměnilo, i když televizní záběry ho opakovaně usvědčovaly z omylu. Kane sice v ofsajdovém postavení skutečně stál, jenže obránce Lovren přihrávku mířící na něho vědomě tečoval. Ofsajd tím zrušil, takže se pletl jak Klopp, tak i omlouvající se pomezní. Tedy pokud se Kloppovi opravdu omluvil.

Druhá penalta v páté minutě nastavení, z níž Kane vyrovnal na konečných 2:2, vytočila domácího kouče stejně. Zvláště, když o ni znovu rozhodla konzultace hlavního rozhodčího s asistentem na lajně.

„V posledních okamžicích zápasu si při takové situaci musíte být stoprocentně jistí, že se jedná o faul. Van Dijk se Lamely dotkl, to nezpochybňuji, ale ten takovéto kontakty vyhledává a hned po nich skáče. Jako potápěč! Vždyť on se ani nedíval po míči a skočil. Sudí nejprve křičel ,pokračujte´ a až po rozhovoru s pomezním názor změnil. Ten chtěl být středem pozornosti a skutečně se mu to povedlo," jedovatě glosoval verdikt, po němž následovala druhá penalta, kterou už Kane proměnil. Mimochodem ve svůj stý gól v Premier League.

„Mnohem tvrdší zákroky v první půli Moss vůbec netrestal, a nakonec za ten nejjemnější nařídí pokutový kop. Musím vzít jako fakt, že výsledek byl rozhodující měrou ovlivněn verdikty rozhodčích. Ale těžce se mi to přijímá," dával Klopp průchod své křivdě. V tomto případě mu dávaly opakované záběry za pravdu. Van Dijk se skutečně snažil kontaktu s Lamelou vyhnout.

„Uznávám, měli jsme dost šancí na to, abychom zápas rozhodli, nepolemizuji ani s tím, že Tottenham hrál dobře, ve středu hřiště měl navrch, protože jsme za ním zaostávali hlavně fyzicky. Jak ale chcete mít nad takovým soupeřem kontrolu po celých devadesát minut? A jak nad ním chcete vyhrát, když dojde k takovým rozhodnutím, jakých jsme byli svědky?" horlil domácí kouč.

Jeho týmu ale i bod pomohl k třetí příčce, i když je otázkou, zda na ní vydrží i po pondělku. Čtvrtá Chelsea zaostávající za Reds o pouhý bod, totiž hraje svůj zápas 26. kola ve Watfordu až dnes večer.

Reklama