Hlavní obsah

Tottenham - Arsenal 1:0Čech se dvousté nuly znovu nedočkal. Agüero nasázel čtyři góly

Aktualizováno

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger nasadil i do sobotního londýnského derby s Tottenhamem brankáře Petra Čecha, který kvůli zranění lýtka nedohrál minulý zápas anglické ligy s Evertonem (5:1). Český brankář se však ani tentorkát 200. nuly v Premier League nedoškal. Kohouti zvítězili 1:0, jediný gól dal jejich kanonýr Kane. Manchester City přehrál Leicester 5:1 a dál jasně vládne celé soutěži. Agüero dal čtyři góly, De Bruyne má tři asistence.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech stále čeká na jubilejní dvoustou nulu v Premier League.

Článek
Fotogalerie

Český brankář dostal další šanci vychytat svou 200. nulu v Premier League. Přitom nebylo jisté, zda bude aktérem vyhlášeného severolondýnského derby. Také po něm platí, že Čech v sezóně nastoupil do všech 27 ligových utkání.

Gólman Kanonýrů podal výborný výkon, přesto Kanonýři prohráli 0:1. Jedinou branku utkání vstřelil hvězdný útočník Harry Kane. Uzdravený Čech čeká už devět ligových zápasů na 200. nulu v Premier League a je to jeho nejdelší série bez čistého konta.

Sotva čtyři minuty po změně stran se rozhodlo. Svůj pátý zásah v pátém severolondýnském derby si připsal Kane, jehož táhlým pasem ze strany našel Ben Davies a anglický forvard ve vzduchu razantní hlavičkou uklidil míč přesně k tyči. Jen chvíli nato měl nejlepší střelec Spurs na hlavě další gól, avšak tentokrát po centru z druhé strany těsně minul. Čech se předvedl řadou parádních zákroků, na bodový zisk však nestačily.

Tottenham se alespoň dočasně posunul na průběžnou třetí pozici. Arsenal je šestý a po třetí venkovní porážce za sebou ztrácí na svého rivala sedm bodů.

V hlavní roli kanonýr

Lídr tabulky poprvé slavil už ve 3. minutě, kdy De Bruyneho skákavý centr propadl až na zadní tyč, kde jej pohodlně poslal do sítě Sterling. V 24. minutě ale vyrovnal Vardy, jenž vystihl špatnou rozehrávku obrany a i proti přesile se dostal ke gólové střele. Anglický kanonýr se trefil počtvrté za sebou, což je jeho nejdelší série od vlastního jedenáctizápasového rekordu ze sezóny 2015/16.

Ve druhém poločase rozhodl o výsledku Agüero. Argentinský útočník nejprve v 48. minutě snadno zakončil do prázdné brány a o pět minut později po rychlé otočce ve vápně zvýšil. Třetí úspěch přidal po hrubé chybě brankáře Schmeichela, který mu špatnou rozehrávkou přihrál přímo na kopačku, a nejlepší střelec Citizens ho chytrým obloučkem přehodil. V závěru Agüero přidal svůj čtvrtý gól a stal se po Shearerovi, Henrym a Kaneovi čtvrtým hráčem Premier League, kterému se povedlo vstřelit více než dvacet ligových gólů čtyři sezóny po sobě.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:
Tottenham - Arsenal 1:0 (49. Kane),
Everton - Crystal Palace 3:1 (46. Sigurdsson, 51. Niasse, 75. Davies - 83. Milivojevič z pen.),
Stoke - Brighton 1:1 (68. Shaqiri - 32. Izquierdo),
Swansea - Burnley 1:0 (81. Ki),
West Ham United - Watford 2:0 (38. Hernández, 78. Arnautovič),
Manchester City - Leicester 5:1 (48., 53., 77. a 90. Agüero, 3. Sterling - 24. Vardy).

Reklama

Související témata: