Hlavní obsah

Kane je naším požehnáním i budoucností, velebil Pochettino snajpra, který porazil Arsenal

Londýn/Praha

Ulevilo se mu. A moc. Po výhře nad Manchesterem United a remíze na Anfield Road s Liverpoolem zvládl jeho Tottenham i třetí duel s největším rivalem výsluní Premier League. Samozřejmě díky Kaneovi. „Je to naše požehnání. Naše budoucnost,“ rozplýval se kouč Spurs Mauricio Pochettino po derby s Arsenalem, které rozhodl nejlepší střelec soutěže Harry Kane. Už dvaadvacátým gólem, který v této sezóně vstřelil.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Harry Kane rozhodl londýnské derby ve prospěch Tottenhamu.

Článek
Fotogalerie

Proti jeho hlavičce neměl Petr Čech v bráně Arsenalu nárok, takže už po čtyřech minutách druhé půle mu bylo jasné, že ani v derby o vládu nad severním Londýnem jubilejní dvoustou nulu nevychytá.

Víc toho ovšem domácímu snajprovi nedovolil, i když Kane měl po hlavičce znamenající vedení minimálně dvě tři další vyložené šance.

„Naštěstí jsem alespoň jednu proměnil, i když jsme mohli mít víc klidu, kdybych dal některou z dalších příležitostí. Důležité bylo, že jsme se nenechali vyvést z rovnováhy bezbrankovým stavem po prvním poločase. Věděli jsme, že pokud budeme pokračovat ve hře, kterou jsme předváděli, další šance přijdou," glosoval Harry Kane derby ve Wembley, které sledovalo přes 83 tisíc diváků.

Byl pochopitelně šťastný, že jeho gól znamenal výhru. „Ze tří těžkých zápasů v řadě jsme vytěžili sedm bodů, což je fantastické. Na tom teď musíme stavět," pochvaloval si bodový profit z utkání s Manchesterem United, Liverpoolem a Arsenalem.

„Tři velice náročná utkání, tři úžasné výkony, jsem nesmírně šťastný," přiznával do kamer BT Sport kouč Tottenhamu Pochettino. Aby ne, když se jeho svěřenci posunuli v neúplné tabulce na třetí příčku, přičemž na Arsenal mají po 27. kole k dobru sedm bodů.

Přitom samozřejmě neopomněl vyzdvihnout, že na tomto tažení má zásluhu Harry Kane, největší klenot Tottenhamu, o který se usilovně zajímá Real Madrid.

„Je to naše požehnání, naše budoucnost. Úžasné, co dokáže a čeho dosahuje, takže jsme pyšní, že hraje v našem mužstvu. I proto věřím, že v něm zůstane ještě mnoho let," nepřipouští Pochettino, že by čtyřiadvacetiletý Kane Kohouty opustil.

Reklama

Související témata: