Hlavní obsah

To ne já, to Kevin, velebil Agüero po střelecké show proti Liškám svého belgického nahrávače

Manchester/Praha

Duel s Leicesterem proměnil ve svou show, neboť nastřílet v Premier League v jednom zápase čtyři góly se hned tak někomu nepovede. Argentinský útočník ve službách Manchesteru City Sergio Agüero však po sobotním galapředstavení okamžitě ukazoval na svého belgického spoluhráče. „To ne já, ale on. Máme štěstí, že hraje v našem mužstvu, protože většina branek pochází z jeho asistencí. Já musím jen zasáhnout míč,“ připomínal Agüero, že Kevin De Bruyne nachystal v zápase tři góly a celkem už má v této sezóně na kontě čtrnáct asistencí.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Manchester City válí dál... Sergio Agüero dává gól Leicesteru.

Článek

Právě skvělá spolupráce dvojice Agüero - De Bruyne pomohla fotbalistům Manchesteru City, aby po změně stran dokonale rozebrali obranu Leicesteru a slavili drtivou výhru 5:1. Všechny své čtyři góly dal po změně stran právě argentinský snajpr, který je nyní v tabulce střelců s 21 trefami druhý za vedoucím Harrym Kanem z Tottenhamu. Ten má na kontě o dvě branky více.

„Jsem šťastný hlavně proto, že mé góly pomáhají mužstvu vyhrávat, což je ze všeho nejdůležitější," vykládal Agüero v rozhovoru pro klubovou televizi a opakovaně vyzdvihoval zásluhy šestadvacetiletého Belgičana De Bruyna na této bilanci.

„Je to skvělý fotbalista, kterého by chtělo mít ve svém středu každé mužstvo na světě. On ale naštěstí hraje za nás."

Nadmíru spokojen byl i kouč Citizens Pep Guardiola, neboť jeho tým proti Liškám napravil zpackaný zápas v minulém kole, kdy jen remizoval na hřišti Burnley.

„Byl to jeden z nejlepších výkonů, které jsme v této sezóně podali. Dát pět gólů v Premier League, a dát je navíc Leicesteru, to je prostě úžasné," kvitoval hru svého týmu i čtyři trefy Agüera.

„Když se jeden chlapík trefí hned čtyřikrát, zaslouží si jen samá krásná slova. Sergio bojoval, hrál velmi dobře, dal čtyři branky a ukázal, jak moc je pro nás důležitý," nešetřil Guardiola chválou.

Aby ne, když má jeho mužstvo v neúplné tabulce po sedmadvaceti odehraných kolech šestnáctibodový náskok před druhým Manchesterem United.

„Nepopírám, náskok je to veliký, i když se v neděli může snížit jen na třináct bodů. Ale jedenáct utkání do konce soutěže pořád zbývá. Zatím proto mohu říci jen jedno - jsme dobří, protože v únoru máme na kontě už 72 bodů. Musíme si však ještě počkat, až Vincent zvedne mistrovskou trofej nad hlavu. Obdiv si zasloužíme pouze v případě, když titul získáme," připomínal trenér Citizens, že slavit se bude moci začít teprve až bude mít kapitán Vincent Kompany pohár v rukou.

Reklama