Hlavní obsah

Brighton - Arsenal 2:1Čech chyboval při prvním gólu a Arsenal zase prohrál. Citizens porazili obhájce titulu

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu prohráli v 29. kole anglické ligy na hřišti Brightonu 1:2. Petr Čech chyboval při prvním gólu a na 200. vychytanou nulu v Premier League čeká už jedenáct zápasů. Fotbalisté Manchesteru City porazili obhájce titulu Chelsea 1:0 a mají v čele soutěže náskok 18 bodů před druhým Liverpoolem.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Petr Čech v brance Arsenalu na lopatkách a Glenn Murray z Brightonu oslavuje druhou trefu.

Článek
Fotogalerie

V sedmé minutě Čech vyboxoval míč po rohovém kopu Grosse pouze na hranici malého vápna, odkud uklidil míč do prázdné branky Dunk. Český brankář se naopak vytáhl při šanci Knockaerta, ve 26. minutě ale inkasoval podruhé. Gross poslal přesný centr z pravé strany přímo na Murrayho hlavu, který dostal míč pod padajícím Čechem do sítě. Zkušený anglický útočník vstřelil v posledních pěti ligových zápasech pět branek.

Kanonýři se vrátili do zápasu krátce před koncem poločasu. Xhaka našel v pokutovém území Aubameyanga, jenž chytře tečoval balón za Ryanova záda. V poslední akci úvodního dějství navíc trefil Koscielny hlavičkou tyč.

Po změně stran už si ale favorit žádný větší tlak nevytvořil, nepomohlo mu ani sedmiminutové nastavení zapříčiněné dlouhým ošetřováním zraněného Schelotta. Svěřenci trenéra Arséna Wengera prohráli poprvé od roku 2002 čtyři soutěžní utkání za sebou, z toho tři v Premier League. Brighton naopak neprohrál v lize už pětkrát v řadě a na první sestupové místo má náskok sedm bodů.

Citizens vytvořili rekord Premier League

První poločas na stadiónu Etihad patřil domácímu Manchesteru City. V největší šanci Sané už překonal Courtoise, jeho dělovku ale skvělým obranným zákrokem zneškodnil na brankové čáře obránce Azpilicueta. Sané byl i u druhé příležitosti svého týmu, po jeho průniku zakončil Bernardo Silva těsně nad břevno. Chelsea poprvé po 15 letech nevyslala v průběhu první půle zápasu Premier League na soupeřovu branku ani jednu střelu.

Bernardo Silva se nakonec dočkal gólu hned po změně stran, kdy se po Christensenově chybě dostal k míči De Bruyne a naservíroval ho portugalskému křídlu před prázdnou bránu. V těžkých podmínkách za hustého deště si Chelsea vypracovala pouze jednu gólovou příležitost, v nastaveném čase Alonso jen těsně minul volejem branku.

Citizens vytvořili rekord Premier League v počtu přihrávek za zápas, celkem jich poslali 902. Chelsea po druhé porážce za sebou ztrácí na příčky zajišťující účast v Lize mistrů pět bodů.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:
Brighton - Arsenal 2:1 (7. Dunk, 26. Murray - 43. Aubameyang),
Manchester City - Chelsea 1:0 (46. B. Silva).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články