Hlavní obsah

Chelsea - Tottenham 1:3Kohouti otočili londýnské derby, Čech nechytal za Arsenal

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Tottenhamu otočili v anglické lize londýnské derby proti Chelsea a po výhře 3:1 se vzdálili svému soupeři na čtvrtém místě na rozdíl osmi bodů. Arsenal bez zraněného Petra Čecha porazil předposlední Stoke 3:0. Český brankář chyběl kvůli poraněným tříslům. Všechny branky padly až v závěrečné čtvrthodině. Dvakrát se trefil Aubameyang, jednou Lacazette, oba proměnili po jedné penaltě.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Dele Alli se na Chelsea stal hrdinou Tottenhamu.

Článek
Fotogalerie

Chelsea zřejmě propásla svou šanci na Ligu mistrů a doma prohrála ve šlágru kola s Tottenhamem, na který teď ztrácí osm bodů. Kohouti vyhráli na Stamford Bridge po 25 zápasech a ukončili nejdéle trvající sérii bez vítězství na konkrétním stadiónu v rámci celé Premier League.

Po opatrném úvodu zápasu se ve 30. minutě jako první prosadili domácí. Mosesův centr z pravé strany Lloris podskočil a pro Moratu nebyl problém trefit odkrytou branku. Španělský útočník vstřelil v sezóně už sedmý gól hlavou, což je nejvíc v soutěži. O vyrovnání se postaral v nastaveném čase první půle Eriksen, jenž napálil míč z 25 metrů přímo pod břevno.

Zápas rozhodl při svém 100. startu v Premier League záložník Dele Alli. V 62. minutě zužitkoval dalekonosný Dierův pas za obranu a pohotově překonal Caballera. O čtyři minuty později využil zmatků v domácí obraně a po dvou zblokovaných pokusech Sona doklepl míč do branky.

Arsenal naplnil roli favorita až v závěru

Londýnskému Arsenalu již pravděpodobně utekla příležitost vybojovat si místenku v příštím ročníku Ligy mistrů. Přesto má ve zbytku sezóny nadále o co hrát, protože stále nemá jistou účast ani v Evropské lize. Dalším vyzyvatelem Kanonýrů bylo Stoke, které má zcela jiné, záchranářské starosti.

Utkání skončilo jasným vítězstvím Arsenalu 3:0, které se ale tak jasně rozhodně nerodilo. Domácím pomohlo střídání, kdy nevýrazného a často chybujícího Welbecka nahradil Alexandre Lacazette. Poté hra Arsenalu přece jenom dostala nějaké obrysy a Stoke se dostávalo pod tlak. Tomu nakonec neodolalo a třemi inkasovanými góly, z toho dvěma z penalty, v poslední čtvrthodině přišlo o naději na Emirates Stadium bodovat.

Arsenal je šestý, Stoke figuruje na předposlední 19. příčce.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo:
Arsenal - Stoke 3:0 (75. z pen. a 86. Aubameyang, 89. z pen. Lacazette),
Chelsea - Tottenham 1:3 (30. Morata - 62. a 66. Alli, 45.+1 Eriksen).

Reklama

Související témata: