Hlavní obsah

Gentlemanská dohoda s Arsenalem? Kdepak, vyhodili mě, naznačuje Wenger

Londýn

Vzbudili zdání, že se rozejdou po vzájemné dohodě. Arsenal minulý pátek oznámil, že po sezóně u jeho fotbalistů po 22 letech skončí trenér Arséne Wenger. Francouzský kouč v prohlášení na internetových stránkách londýnského klubu zprávu potvrdil. Před čtvrtečním zápasem semifinále Evropské ligy s Atlétikem Madrid ovšem dodal podstatnou maličkost. "Není mým rozhodnutím, že skončím o rok dříve, než mám platnou smlouvu," poukazuje Wenger.

Foto: Reuters File Photo, Reuters

Velký okamžik v kariéře Arséna Wengera. V roce 2002 vybojoval s Arsenalem titul v Premier League i triumf v anglickém poháru.

Článek

Nikoliv shoda, ale vyhazov. Tak se ve světle podstatné podrobnosti jeví odchod, o němž se už dlouho předem spekulovalo.

„Načasování mého konce v Arsenalu nebylo mým rozhodnutím. Jinak platí, co jsem už řekl," cituje Arséna Wengera bulvární deník The Sun.

Francouz tak naznačuje, že byl Arsenalem propuštěn. Jen pár dnů před prvním zápasem semifinále Evropské ligy, která je pro Kanonýry poslední cestou do Ligy mistrů.

Zbývá poslední šance na evropskou trofej

Arsenal přitom minulý týden vydal prohlášení, že rozhodnutí o ukončení spolupráce bylo vzájemné mezi klubem a koučem.

„Pečlivě jsem vše zvážil a probral s vedením. Cítím, že přišel správný čas, abych po sezóně odstoupil," uvedl sám Wenger.

V Anglii se však objevily pochybnosti. Právě The Sun ihned přispěchal s tvrzením, že jde vlastně o vítězství generálního ředitele klubu Ivana Gazidise. Prý Wengera konečně donutil, aby odešel o 12 měsíců dříve, než Francouz chtěl.

Zklamaný kouč tak má o motiv víc, aby se s Londýnem rozloučil co nejlépe. Triumfem v Evropské lize, navíc když žádný evropský pohár s Kanonýry ještě nevyhrál.

Wengerův nástupce zatím jmenován nebyl.

Reklama

Související témata: