Hlavní obsah

Bere přes dva milióny týdně, ale nehraje. Vůbec nevím, kde je, přiznává kouč

Sunderland/Praha

Měl být jednou z klíčových opor, jenže nakonec s mužstvem vůbec není. Již jistě sestupující Sunderland pojede i k zápasu druhé anglické fotbalové ligy s o postup bojujícím Fulhamem bez nejlépe placeného hráče týmu Jacka Rodwella. „Ani nevím, kde je,“ netajil kouč Černých koček Chris Coleman.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Jack Rodwell v dresu Sunderlandu.

Článek

Rodwell, jenž zamířil na Stadium of Light po štacích v Evertonu a Manchesteru City, přitom pobírá plat 70 tisíc liber týdně, tedy přes dva milióny korun. Za áčko Sunderlandu ale nekopal už od září. Jen trénuje s juniorkou.

„Nevím, kde Jack je, abych byl úplně upřímný. Takže ne, nepojede ani na zápas do Fulhamu," informoval novináře trenér Coleman. Později svá slova dovysvětlil s tím, že spíš neví, kde se Rodwell nachází mentálně, než fyzicky.

Sedmadvacetiletý středopolař podle kouče nejeví velký zájem za Sunderland hrát, ale když mu klub nabídl zrušení jeho lukrativního kontraktu, tak to s díky odmítl. Jeho smlouva, která vyprší až příští rok v létě, ani neobsahuje běžnou klausuli o 40% snížení platu v případě sestupu.

Rodwell přišel do Sunderlandu v roce 2014 z Manchesteru City za 10 miliónů liber (cca 300 miliónů korun), ale za áčko odkopal jen 53 ligových zápasů. V této sezóně pouze tři.

Reklama

Související témata: