Hlavní obsah

Chelsea - Liverpool 1:0Reds hazardují s Ligou mistrů, Kanonýři si pojistili aspoň Evropskou ligu

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu prohráli v 37. kole anglické ligy na hřišti londýnské Chelsea 0:1 a stále nemají jisté umístění do čtvrtého místa a s ním spojenou účast v základní skupině Ligy mistrů. Na třetím místě mají bod k dobru na Tottenham a tři body právě na Chelsea, oba konkurenti ale odehráli o zápas méně.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Liverpoolský James Milner (vlevo) a Cesc Fabregas z Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Arséne Wenger odkoučoval 606. a zároveň poslední domácí utkání Arsenalu a jeho svěřenci se mu odvděčili jasnou výhrou 5:0 nad Burnley. Kanonýři si tak zajistili účast ve skupině Evropské ligy. Manchester City pouze remizoval s Huddersfieldem, který získal důležitý bod v boji o záchranu. Před osmnáctou Swansea i sedmnáctým Southamptonem má dva zápasy před koncem tříbodový náskok. Mistrovští Citizens zatím nedosáhli na rekordní 31. výhru v sezóně, šanci budou mít ještě proti Brightonu a na hřišti Southamptonu.

O první ligové výhře Chelsea nad Liverpoolem od listopadu 2014 rozhodl v 32. minutě Giroud, který hlavou zužitkoval tečovaný Mosesův centr. Francouzský útočník se v posledních šesti zápasech proti Liverpoolu trefil pětkrát. V 58. minutě rozvlnili domácí fotbalisté síť podruhé, Rüdigerova branka však nemohla být uznána kvůli ofsajdu.

Chelsea přesto počtvrté v řadě vyhrála a zároveň ukončila šestizápasovou sérii Liverpoolu bez porážky. To však není dobrá zpráva pro českého mistra. V případě, že by si Reds v ligové tabulce zajistili účast ve skupině Ligy mistrů, zahraje si v příští sezóně stejnou fázi i vítěz české ligy bez ohledu na výsledek finále milionářské soutěže mezi Liverpoolem a Realem Madrid.

Čech má další čisté konto

Arsenal s Petrem Čechem v brance v souboji s tabulkovým sousedem z Burnley dominoval. Dvěma trefami se prezentoval Aubameyang, který se v 11 zápasech Premier League podílel na 12 gólech: osm dal a na čtyři přihrál. Další zásahy přidali Lacazette, Kolašinac a Iwobi. Burnley v posledních deseti soutěžních vzájemných utkáních Arsenal ani jednou neporazilo.

Huddersfield nepůsobil proti lídrovi Premier League zakřiknutě a dostal se i do několika šancí, Hadergjonaj, Pritchard ani Malone ale neuspěli. Za domácí byl blízko vítězné trefě v nastavení Otamendi, ani on ale bezbrankové skóre nezměnil.

Manchester City tak podruhé v sezóně neskóroval, naposledy se mu to nepovedlo v prosinci na hřišti Crystalu Palace. Na domácím stadiónu se neradoval z gólu poprvé od loňského dubna, kdy odehrál bezbrankové derby s United.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Manchester City - Huddersfield 0:0,
Arsenal - Burnley 5:0 (14. a 75. Aubameyang, 45.+3 Lacazette, 54. Kolašinac, 64. Iwobi),
Chelsea - Liverpool 1:0 (32. Giroud).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.