Hlavní obsah

Rozhodnuto. Dúbravka zůstává v Newcastlu, Sparta se může těšit na milióny

Praha/Newcastle

Hotovo. Bývalý brankář fotbalové Sparty Martin Dúbravka definitivně přestoupil do Newcastlu, který na slovenského gólmana, od ledna hostujícího z Letné v United, uplatnil opci. Straky si jeho služby pojistily do června 2022. Informaci potvrdily oficiální stránky obou klubů.

Foto: Owen Humphreys, ČTK/AP

Brankář Newcastlu United Martin Dúbravka během utkání Premier League.

Článek

„Newcastle United FC ve středu informoval Spartu, že se rozhodl uplatnit opci na Martina Dúbravku. Ta byla součástí smlouvy už od ledna," informuje web Sparty.

Oficiální přestupní částka zatím nebyla zveřejněna, ale podle informací britských médií by uplatnění opce mohlo letenskému klubu vynést asi 4,2 miliónu eur (okolo 110 milionů korun).

Od února nastoupil Dúbravka v Premier League do dvanácti zápasů a čtyřikrát udržel čisté konto, mimo jiné i proti Manchesteru United nebo Chelsea. Svými výkony výrazně pomohl k tomu, že se Newcastle zachránil v nejvyšší soutěži a nakonec skončil desátý.

Do Sparty přišel loni v létě po skončení smlouvy v Liberci. Celkem v rudém dresu odchytal 15 zápasů. 29letý brankář se s anglickým klubem dohodl v poslední den zimního přestupového období a na Letnou náhradou za něj dorazil také na poslední chvíli Florin Niță.

„Martinovi děkujeme za výkony v našem dresu a přejeme hodně štěstí v Newcastlu!" vzkazuje nyní už svému bývalému hráči Sparta na svých stránkách.

„Jsme velmi potěšeni, že jsme dnes Martina získali na přestup do Newcastlu. Hned jak k nám přišel na hostování, prokázal fantastický přístup a vynikající pracovní morálku. Především jsme ale byli velmi nadšení jeho výkony na hřišti v uplynulé sezóně," pochvaluje si transfer kouč Newcastlu Rafael Benítez.

„Jako Martinův agent jsem velmi rád, že vše dopadlo tak, jak jsme si všichni přáli. Rychle si získal srdce celého Newcastlu a okamžitě se zařadil mezi nejlepší gólmany Premier League. Jsem opravdu rád, že před lety jsme se postarali o rekordní brankářský přestup z české ligy Petra Čecha ze Sparty do francouzského Rennes a že nyní jsme u toho, když Martin Dúbravka tento rekord výrazně překonal," pochvaluje si hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Global Sports.

Za Petra Čecha zaplatilo Rennes 4,6 miliónu eur, Dúbravka ho nyní překonal. Včetně jarního hostování by si Sparta měla přijít na částku přibližně 174 miliónů korun!

Reklama

Související témata: