Hlavní obsah

Chelsea zastavila plány na přestavbu stadiónu. Můžou za to problémy majitele?

Fotbalová Chelsea zastavila plány na přestavbu svého stadiónu Stamford Bridge. Londýnský klub to vysvětlil "nepříznivým investičním klimatem", není však jisté, zda to nemá souvislost s vízovými problémy jeho majitele Romana Abramoviče.

Foto: Simon Dawson, Reuters

Stadión fotbalistů Chelsea.

Článek

Chelsea plánovala přestavět současný stadión s kapacitou 42.000 diváků na moderní arénu se 60 000 sedadly. Loni v březnu udělil londýnský starosta Sadiq Khan klubu povolení ke stavbě, jež měla stát 500 miliónů liber (tehdy 15,6 miliardy korun) a být hotova před sezónou 2021/22.

Plány však nyní skončily "u ledu". "Klub si nestanovil žádný časový rámec na přehodnocení tohoto rozhodnutí. Na vině je současné nepříznivé investiční klima," uvedli představitelé Chelsea, které se v uplynulé sezóně nevydařila obhajoba loňského titulu a v Premier League skončila až pátá.

Miliardář Abramovič vlastní Chelsea od roku 2003. Před několika týdny britské úřady neprodloužily tomuto ruskému oligarchovi vízum a třináctý nejbohatší člověk Spojeného království musel opustit své dosavadní britské bydliště. Podle zpráv médií požádal o izraelské občanství.

Reklama

Související témata: