Hlavní obsah

Poborský odmítl nabídku na pozici asistenta reprezentačního kouče. Ve hře je Galásek

Praha

Byl jedním z velkých kandidátů na pozici asistenta nového reprezentačního kouče. Karel Poborský však podle informací iSport.cz tuto nabídku odmítl. "Není to role, ve které bych se viděl, tohle pro mě nemá smysl," uvedla bývalá opora národního týmu. Předpokládaný nový trenér českého výběru Jaroslav Šilhavý hodlá oslovit dalšího bývalého reprezentanta Tomáše Galáska.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Bývalý fotbalový záložník Karel Poborský nabídku na pozici asistenta reprezentačního kouče odmítl

Článek

Bývalý záložník Slavie či Manchesteru United měl původně působit u národního týmu jako manažer, který by měl na starosti nejen národní tým, ale i českou jednadvacítku. Od předsedy Fotbalové asociace Martina Malíka však nakonec nezbytnou manažerskou smlouvu nedostal.

Důvodem bylo to, že jak Martin Malík, tak místopředseda Roman Berbr chtěli 46letou legendu vidět především v pozici asistenta Jaroslava Šilhavého.

„Jako předtím Romanu Berbrovi tak i Martinu Malíkovi jsem převyprávěl svoje vidění fotbalu, je prostě na nich, jak má fotbal u nás dál pokračovat, jak má jít dál, jestli chceme dokola řešit věci vyhazováním trenérů. Pro mě není nabídka na asistenta trenéra zajímavá, nebo něco, co by mě lákalo," řekl pro Sportu Poborský.

Za Poborského odmítnutím měla být snaha o získání funkce s větší pravomocí, než by měl jako asistent u národního týmu.

Karel Poborský by měl dále pokračovat jako patron mládežnických výběrů a výkonný ředitel Regionálních akademií FAČR.

Jedním z asistentů by se měl stát Jiří Chytrý jako druhého by bývalý kouč Slavie Jaroslav Šilhavý rád získal Tomáše Galáska. "U něj ještě nevím, zda nabídku přijme," říká místopředseda asociace Roman Berbr.

Reklama