Hlavní obsah

Lavička budoucnost u jednadvacítky neřeší, prioritou jsou pro něho dva poslední kvalifikační duely

Praha

Účast na evropském šampionátu je pro českou reprezentační jednadvacítku ztracena, přesto jsou pro ni dva poslední zápasy ve skupině důležité. „Pohybujeme se na hraně mezi prvním a druhým výkonnostním košem, takže v duelech v Bělorusku a doma s Moldavskem chceme bodovat. A naplno. Pro prosincové losování nového kvalifikačního cyklu bude důležité, abychom se udrželi v prvním koši,“ připomínal manažer mladého reprezentačního výběru Libor Sionko, že i ve zdánlivě bezvýznamných střetnutích jde o hodně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vítězslav Lavička budoucnost neřeší..

Článek

„Uvažovali jsme i o tom, že bychom nominovali hráče, z nichž by se tvořila příští jednadvacítka, ale nakonec jsme dali přednost kádru, který kvalifikaci absolvoval," přitakal trenér Vítězslav Lavička.

„Šanci postoupit na příští finálový turnaj sice nemáme, ale kvalifikaci chceme dohrát co nejlépe. A to přesto, že ani případný zisk šesti bodů nám nemusí garantovat setrvání v prvním výkonnostním koši," dodal kouč, jemuž po nevydařeném kvalifikačním vystoupení vyprší na konci letošního roku smlouva.

„Po skončení kvalifikace bude dost času, abychom si s vedením asociace sedli a v klidu probrali, co dál," nemíní Lavička zatím řešit další budoucnost.

Prioritu pro něj představují poslední dva kvalifikační duely - 11. října v Borisově s Běloruskem a 15. října v Chomutově s Moldavskem.

„Uvažoval jsem i o Černém z Ajaxu, který se po zranění vrátil na hřiště. Zatím ale odehrál jen dva poločasy a sám přiznal, že se se necítí na to, aby přijel a byl plnohodnotným hráčem našeho týmu," podotkl k nominaci Lavička.

Nominace české fotbalové reprezentace do 21 let na zápasy kvalifikace ME v Bělorusku a s Moldavskem
Jméno a příjmeníKlubPočet startůBranky
Brankáři
Jindřich StaněkČeské Budějovice100
Vojtěch VorelSenica40
Jan StejskalHradec Králové20
Obránci
Matěj HelešicČeské Budějovice41
Alex KrálTeplice71
David LischkaJablonec71
Aleš MatějůBrescia171
Ladislav TakácsMladá Boleslav142
Matěj ChalušMladá Boleslav20
Tomáš WiesnerSparta Praha50
Záložníci
Filip HašekBohemians Praha 190561
Jiří KulhánekSparta Praha90
Roman KvětPříbram20
Daniel TrubačTeplice100
Jan MatoušekPříbram20
Michal SáčekSparta Praha141
Lukáš SadílekSlovácko31
Útočníci
Matěj PulkrabSparta Praha101
Tomáš LadraMladá Boleslav51
Jan KuchtaSlovácko22

Reklama