Hlavní obsah

Brückner: Soupeři jsme tentokrát nestačili

PRAHA

Nepříjemné poznání si odnesl trenér Karel Brückner ze sobotní prohry s fotbalisty Německa: jeho tým totálně propadl v defenzivě, přestože se v poslední době zdálo, že se po řadě změn její hra stabilizovala. Vítězství Německa označil Brückner za zasloužené, bez dobré obranné hry se prý proti takovým soupeřům hrát nedá.

Článek

Jak jste viděl z lavičky sobotní zápas?

Soupeř zvítězil zcela zaslouženě. Předvedl kvalitní výkon se vším všudy a nějaké oslabení nebylo vůbec znát. My jsme měli problémy s jeho útočnou činností i s hrou ve středu pole. Dělali jsme chyby v obranné fázi. Naše obranná čtveřice byla nejistá. Soupeři jsme tentokrát nestačili. Nestíhali jsme. Zejména v první půli jsme se vůbec nedostali k naší hře a do nebezpečných akcí se zakončením. Chyběla nám kvalita. Inkasovali jsme po chybách a pak, abychom to zachránili, šli jsme do rizika, což nebylo ono.

V závěru si ale váš tým vynutil tlak, proč to nedokázal i v předchozích sedmdesáti minutách?

To nebylo o poslední dvacetiminutovce, ale zejména o první půli. Dostali jsme gól před poločasem. Měli jsme velké problémy s jejich levou stranou, kam se postupně přesunuli čtyři naši hráči. Těžko jsme hledali prostředky, jimiž bychom soupeři dokázali čelit. Proti takovému soupeři musíme sáhnout ještě víc k poctivé obranné hře. Už dlouho jsme nehráli s tak kvalitním soupeřem. Měl dnes lepší hráče téměř na každém postu. Skoro nedělal chyby.

Standardní situace tentokrát byly slabinou českého týmu, po jedné z nich inkasoval první gól...

Problém nebyl jen v té standardce, ale už v tom, že k ní nemělo dojít. Byla zbytečná. Před druhým gólem zase mohl hráč bez problémů odcentrovat. Takové situace se musí řešit dřív. Soupeř byl zkrátka rychlejší, perfektně dokázal odskočit od bránícího hráče. Ve středu hřiště si dávali míče přesně do nohy. Ta první branka v podstatě nastolila styl hry pro zbytek zápasu.

Proč se podle vás neprosadili Rosický s Kollerem?

Nebudu hodnotit jednotlivé hráče dřív, než si vše rozeberu u videa. Rosický a Koller ale rozhodně nepodali špatný výkon.

Co bylo příčinou Kollerova několikaminutového opuštění hřiště?

Měl po srážce s obránce zdravotní problém, ale vrátil se.

Neřeknete nic ani k Čechovi?

Podržel nás tak, jak jsme na to od něj zvyklí.

Bude těžké dostat tým z útlumu po porážce?

Zápas ukázal, že máme hodně co zlepšovat. Nemyslím si, že se porážka projeví na mužstvu nějak výrazně negativně. Unést porážku s lepším soupeřem je snazší, než prohrát smolně nebo nešťastnou brankou. S Kyprem budeme hrát ve středu zase o tři body. Připravíme se na to co nejlépe.

Reklama

Související témata: