Hlavní obsah

Krejčí věří, že jeho Lvíčata udělají v zápasech pravdy velký krok k postupu na malé EURO

Aktualizováno

Litva posloužila českým mladíkům jako předkrm na zahřátí, teď ovšem přichází pro fotbalovou reprezentační jednadvacítku zkoušky pravdy. Konfrontace s mužstvy Řecka a Skotska, soupeři, kteří dva dosavadní kvalifikační zápasy o malé EURO vyhráli. „Napoví hodně o našich postupových šancích,“ je si vědom trenér Karel Krejčí, že půjde o protivníky jiného kalibru, než jakým byla Litva.

Foto: FAČR

Na mladíka Jana Matouška trenéer jednadvacítky Karel Krejčí hodně spoléhá.

Článek

Skotové ostatně už své ambice naznačili výhrou v Chorvatsku, které je dalším aspirantem na postupové příčky. Řekové zase suverénním vstupem do kvalifikace.

„Půjde o nesmírně vyrovnanou skupinu, ve které může každý porazit každého. Pro nás budou říjnové zápasy klíčové, ale věřím, že obě domácí utkání zvládneme a uděláme velký krok k mistrovství Evropy," nechal se slyšet kouč reprezentační jednadvacítky Karel Krejčí před duely, které na jeho tým čekají.

Nejdřív 10. října v Karviné, kde se od 17 hodin utkají s Řeckem, čtyři dny na to v Uherském Hradišti, kde vyrukují proti Skotsku.

„Narazíme na dva odlišné herní styly. Řekové jsou hodně sebevědomí a opírají se výrazné individuality v útočné fázi, Skotové jsou naproti tomu velice bojovným týmem se srdíčkem a rychlým přechodem do útoku. Vyhráli v Chorvatsku, což jim určitě dodalo na sebevědomí," charakterizoval kouč soupeře, kteří čekají na jeho výběr.

K zápasům v Karviné a Uherském Hradišti pozval 23 hráčů, mezi nimiž jsou čtyři nováčci - Klíma z Mladé Boleslavi, Smejkal z Jihlavy, Růsek z Brna a Polidar z Příbrami. „V klubech hrají pravidelně, podávají zajímavé výkony, a protože hrajeme doma, nabízí se mi příležitost poznat je blíže i v reprezentaci," vysvětloval Krejčí.

V duelech o body bude ale samozřejmě spoléhat na kádr, s nímž se na kvalifikaci chystal a v němž by se role leaderů měli ujmout Adam Hložek, Jan Matoušek a Michal Sadílek.

„S Hložkem počítám jako s podhrotovým hráčem, i když pochopitelně registruji, že ve Spartě má jinou roli. Sadílek se vrací zpátky do jednadvacítky, protože po návratu Pavelky a Daridy je v áčku dost a dost adeptů na střed hřiště," nechal se slyšet trenér reprezentační jednadvacítky a přitom si posteskl, že mu z nominace vypadl zraněný sparťanský záložník Ladislav Krejčí.

Reklama

Související témata: