Hlavní obsah

Brabcovi gól proti Anglii předpověděl Krejčí

Praha

Na zadní tyči dorazil míč do sítě Albionu, vzápětí upaloval sprintem k české lavičce. Tam stoper Jakub Brabec skočil do náručí bývalému parťákovi ze Sparty Ladislavu Krejčímu. Aby oslavili vyrovnávací branku. „Byli jsme tak domluvení,“ culil se Brabec po pátečním senzačním triumfu nad Anglií.

Rozhodlo i to, že jsme hned vyrovnali a vrátili se do hry, říká střelec prvního gólu Jakub BrabecVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Svůj premiérový gól v národním týmu si schoval na ideální chvíli. Zkraje zápasu zchladil Kane nabuzené Čechy proměněnou penaltou, vypadalo to s nimi nedobře. Brabcova trefa je ale vrátila bleskově do hry.

„Gól krásný moc nebyl. Nemohl jsem to snad ani nedat, nakonec jsem dostal míč do branky kolenem. Gól byl ale hrozně důležitý, povedlo se nám rychle zareagovat na inkasovanou branku, na kterou jsme navázali, především v prvním poločase, skvělým výkonem," pochvaloval si Brabec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Jakub Brabec se raduje z vyrovnávacího gólu proti Anglii.

Když mu před zápasem Krejčí sděloval, že pokud se mu podaří vstřelit branku, aby za ním běžel k lavičce, bral to spíš jako sci-fi. „Malovat si před utkáním s Anglií, že jí dám gól, vypadá hodně odvážně. Ale stalo se. Než abych v hledišti hledal rodinu, rozběhl jsme se tedy za Krejdou," smál se Brabec, který nechtěl spekulovat, jestli dal nejdůležitější branku kariéry.

„To se teprve uvidí. Jestli ze skupiny postoupíme, připíšu si ji jako tu, která nám pomohla na mistrovství Evropy," uvedl Brabec.

Reklama