Hlavní obsah

Čech: Postup si musíme vykopat sami

Trenéra českého národního týmu Karla Brücknera může vedle absence vykartovaného Baroše, Jankulovského a Poláka, a zraněných Jiránka a Grygery, těšit fakt, že brankář Petr Čech je zdravý a připravený hájit českou branku v kvalifikačním souboji s Německem o postup na ME 2008, které se uskuteční příští středu v Mnichově. „Vždy je těžké nahradit hráče, kteří patří ke stavebním pilířům, ale vypořádat se s tím musíme,“ řekl odhodlaně na začátku přípravy Petr Čech.

Článek

Jak se cítíte na začátku reprezentačního srazu?

Jak v klubu, tak i od posledního zápasu za reprezentaci se mi osobně daří, takže jsem přijel v dobré náladě.

Jak se těšíte na nadcházející kvalifikační utkání v Německu?

Těším se hrozně moc. Těším se na Allianz Arénu v Mnichově, kde jsem ještě nehrál. Věřím, že tam bude skvělá atmosféra. Němci jsou fotbaloví fanatici. Důležité samozřejmě bude také sobotní utkání Německa v Dublinu, které nastíní to, pro co my do Německa nakonec pojedeme.

Budete tedy sledovat sobotní duel mezi Irskem a Německem?

Určitě. Zaprvé proto, že s Německem hrajeme už ve středu a za druhé bude určitě zajímavé vidět tu konfrontaci a konečný výsledek. Samozřejmě, kdyby Němci vyhráli, udělali by pro nás velký kus práce. Ale my si ten postup musíme vykopat sami.

Je pro vás výhodou, že nemusíte v Německu bezpodmínečně vyhrát?

Nechávat vše na poslední zápas je taky ošidné. Jestliže budeme nakonec potřebovat bod, tak pro nás bude nejlepší uhrát ho už v Mnichově. Asi by nemělo cenu jet do Německa s tím, že nám chybějí tři hráči a že tam nemusíme hrát. Což si tady nikdo nemyslí.

Trenér Brückner nemůže z různých důvodů počítat s několika hráči do utkání v Mnichově...

I když nám chybí někteří hráči, tak by nás to nemělo brzdit v tom, abychom jeli do Německa dobře naladěni a pokusili se tam uhrát dobrý výsledek.

Absence jakého hráče si myslíte, že může být pro český tým nejcitelnější?

My potřebujeme střílet góly. Milan Baroš je jeden z našich nejlepších střelců. Markovi Jankulovskému se daří od začátku sezóny, i když jeho Milánu se zas až tak nedaří. A on podával stabilní výkony.

Německo je teď mnohými pasováno na jeden z nejlepších klubů na světě, nemůže vám to svazovat nohy?

Pro nás je jedno s kým hrajeme. Zápas začíná stále za stavu nula nula a hrajeme sami za sebe. Budeme chtít uhrát co nejlepší výsledek a předvést se i dobrým výkonem. Nankonec uvidíme, jestli nám to bude stačit.

Chelsea se ze začátku sezóny moc nedařilo, ale poslední dobou už je to s výsledky lepší, jak to vnímáte vy?

Bylo hodně těžké vyrovnat se s tím, co se stalo. Bylo důležité nejen vítězství ve Valencii, které jsme potřebovali kvůli zaváhání v Rosenborgu, ale i to v Boltonu, kde jsme v lize dali gól po 460 minutách. To je velké pozitivum.

Reklama

Související témata: