Hlavní obsah

Vlna solidarity je úžasná, kvituje Šilhavý. Fanklub nechal ušít pro internacionály roušky

Praha

Internacionálové mohou čekat zásilku. Stará trička pro fanoušky českého národního týmu posloužila dobré věci. V obchodě už by na odbyt nešla, ale oficiální Fanklub fotbalové reprezentace z nich nechal jako ochranu před koronavirem ušít roušky. Fanklub rozešle roušky přibližně stovce bývalých reprezentantů nad šedesát let, které sdružuje Nadace fotbalových internacionálů. Zbytek dostanou placení členové Fanklubu.

Roušky pro bývalé reprezentanty a členy Fanklubu

 
Článek

Roušky jsou vyrobené ve třech různých barvách - bílé, červené a modré. Doplněné jsou o znak české fotbalové reprezentace.

„Roušek mám několik, ale teď už budu nosit jen tuhle od Fanklubu," vzkázal mistr Evropy z roku 1976 Karol Dobiáš, když dárek osobně mezi prvními převzal. „Snažím se chránit podobně jako ostatní lidé. Nosím roušku, často si myju ruce a moc nikam nechodím."

Roušku dostal také trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý. Jeho tým kvůli celosvětové pandemii přišel o březnové zápasy ve Spojených státech i červnové EURO. Ale zavedená opatření chápe a dodržuje, protože zdraví by pro všechny mělo být na prvním místě.

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří v posledních týdnech jakkoliv pomáhají. Vlna solidarity je úžasná. Jsem moc rád, že stranou nestojí ani fotbal. Od fotbalové reprezentace a FAČR, přes kluby a jednotlivé hráče, až právě po fotbalové fanoušky," kvituje kouč.

Stará trička tak našla nové uplatnění. „Jako organizace, která má skoro deset tisíc členů, cítíme v současné situaci morální povinnost pomáhat. Proto jsme ve spolupráci s T-Mobile nechali roušky ušít. Jsou vyrobeny ze starých fanouškovských triček z EURO 2016, o které už by mezi fanoušky asi nebyl moc velký zájem. Takto alespoň ještě pomůžou," usmívá se Svatopluk Smysl, manažer Fanklubu.

Foto: Sport.cz

Stará trička pro fanoušky českého národního týmu posloužila pro výrobu roušek...

Každý balíček s rouškou navíc obsahuje návod, jak zájemci mohou pomoct prostřednictvím Nadačního fondu Kapka naděje. Jeho projekt Vlna naděje, který podpořila česká reprezentace, už vybral přes šest milionů korun. Do sbírky lze přispět přes platební bránu nadačního fondu na internetových stránkách kapkanadeje.cz, nebo zasláním DMS zprávy ve tvaru DMS KAPKANADEJE 30, 60 či 90 (podle hodnoty zamýšlené podpory) na číslo 87 777.

Reklama

Související témata: