Hlavní obsah

Vrátí se Pekhart po anabázi s testy zpátky do reprezentace? Záleží na verdiktu UEFA

Plzeň
Aktualizováno

Dost možná, že se legionář z varšavské Legie Tomáš Pekhart do české fotbalové reprezentace nakonec přece jen po strastiplné anabázi s testy na covid-19 vrátí a pro dva nastávající zápasy Ligy národů bude k dispozici. „Komunikujeme s UEFA. Testy na covid před zápasem s Izraelem vyšly všem fotbalovým reprezentantům negativní, tedy i Pekhartovi. Čekáme na informace o dalším postupu,“ potvrdil mluvčí Fotbalové asociace ČR Michal Jurman, že se o možném návratu Pekharta do národního týmu jedná a záležet bude na verdiktu UEFA.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Pekhart v reprezentačním dresu v zápase proti Bulharsku před osmi lety.

Článek

Jednatřicetiletý útočník Tomáš Pekhart se dočkal nominace do českého národního týmu po sedmi letech. V polské Legii Varšava se dostal do formy, dává góly, takže reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý ho povolal k přípravě v Německu a následným duelům Ligy národů s Izraelem a Slovenskem.

„Svými výkony a střeleckou formou si o nominaci řekl," potvrzoval kouč, že ho Pekhart zaujal i proto, že dal na podzim v polské lize už osm branek.

Před cestou za národním týmem absolvoval Pekhart v Polsku hned tři testy. První s negativním výsledkem, druhý neprůkazný, následný třetí opět negativní.

Proto momentálně nejlepší kanonýr polské ligy na reprezentační sraz přijel, na uvítanou podstoupil stejně jako všichni hráči a členové realizačního týmu hned první den test v Praze, který vyzněl rovněž negativně. Problém ovšem nastal v Lipsku, kam odletěl s národním celkem k přípravnému duelu.

Při úterních povinných testech na koronavirus, které museli reprezentanti podstoupit podle platné hygienického reglementu UEFA, se totiž u něho objevil opět pozitivní výsledek.

Čtyřiadvacet hodin před přípravou s Německem tudíž vypadl Pekhart z kádru a musel do karantény. Dny a hodiny jako na houpačce ovšem pokračovaly a pokračují. Jednatřicetiletý útočník, který za reprezentaci nastoupil naposledy na podzim v roce 2013 na Maltě, kde přispěl k výhře 4:1 jedním gólem, podstoupil další ze série testů, jehož resumé vyznělo negativně.

"Čtvrteční test u Tomáše Pekharta na Covid-19 vyšel s negativním výsledkem, stejně jako ten páteční. Česká fotbalová reprezentace je v těsné komunikaci s UEFA a čeká na informace o dalším postupu," potvrdil Michal Jurman, že se o návratu Pekharta do národního týmu jedná a záležet bude na verdiktu UEFA.

Reklama

Související témata: