Hlavní obsah

Osmnáctka prohrála na penalty a v Petrohradu skončila šestá

PETROHRAD

Čeští fotbalisté do 18 let obsadili na přípravném halovém turnaji Memoriálu Valentina Granatkina v Petrohradu šesté místo z dvanácti účastníků. V duelu o 5. místo podlehli domácímu Petrohradu až na pokutové kopy, i přes výraznou převahu svěřenců trenéra Josefa Csaplára skončil v normální hrací době zápas remízou 1:1.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Bylo to hra kočky s myší, řekl po utkání trenér Csaplár.

Článek

Češi na turnaji ani jednou neprohráli, když porazili Lotyšsko 2:0 a Ukrajinu 4:1 a remizovali 1:1 s Tureckem a dnes s Petrohradem. Ve většině zápasů měli herně jasně navrch, což platilo i dnes, přestože po jednom z mála útoků soupeře brzy prohrávali.

"Byla to hra kočky s myší. Držení míče bylo 80:20 v náš prospěch, ale prosadit se proti deseti bránícím hráčům před hranicí pokutového území bylo velmi těžké. Soupeř hrál pro mě nepochopitelně destruktivně a pasivně, nechtěl hrát fotbal, jenom odkopával míč," řekl Csaplár.

Až v poslední minutě Ševčík vyrovnal na 1:1. V rozstřelu byl ale úspěšnější soupeř. "Jsem rád, že jsme i přes tu jejich destrukci dokázali vyrovnat a odehrát celý turnaj bez jediné porážky," uvedl Csaplár.

Účast na turnaji hodnotil pozitivně. "Byl to velice kvalitní turnaj, na kterém jsme byli hodnoceni jako mužstvo s nejlepším herním projevem a kromě pozvání na další ročník jsme dostali i nabídky od dalších soupeřů na další zápasy. To je pro nás uznání za to, co jsme předvedli. Jsem velice spokojený," dodal Csaplár.

Memoriál Valentina Granatkina - přípravný halový turnaj fotbalistů do 18 let v Petrohradu:
O 5. místo:
ČR "18" - Zenit Petrohrad "18" 1:1 (0:1), na pen. 3:4
Branky: 90. Ševčík - 25. Kirejenko.
Sestava ČR: Kolář - Karafiát (38. Studený), Salašovič, Štěrba (46. Chocholoušek), Hýbl - Čermák, Trávník, Nerad (46. Ševčík) - Svoboda (68. Eliáš), Juliš (81. Lüftner), Fulnek (27. Černý). Trenér: Csaplár.

Reklama